tisdag 25 december 2012

Ett julfirande avbockat, nästa i pipeline...

Vi firade julafton med Joakims familj och det var stillsamt och trevligt. Fast vi inledde dagen med en tidig julaftonsjogg vid halv åtta i gryningsljus då vi var nästan helt ensamma ute. Snön som föll kvällen innan hade i princip töat bort och det var blött och tungt ute men det gick att springa ändå. Hem för en dusch och ombyte innan det var dags för traditionell julfrukost.

I julklappshögen fanns bl a varsin fin Petzl-pannlampa som vi passade på att inviga på kvällens runda. Efter att ha satt upp lampor, byggt ihop en bokhylla, organiserat i köket, svurit över en Ikea-konsol som gått i två bitar m.m. behövde vi en löprunda. På med pannlamporna och ut i mörkret utan att bry sig om gatubelysningens vara eller icke vara. Längs cykelvägen, raka vägen genom Gyllins trädgård (pannlamporna funkade kalasbra i skogen där det var brutalmörkt!), ut förbi Toftanäs, en sväng upp runt Bulltofta och tillbaka längs Risebergabäcken. 7,3 km. Holiday Running Streak går fortfarande bra!

Middagsfridskassen skulle vara på ingående så jag hade inte planerat nån middag vilket som vanligt var ett misstag. Har man nåt annat planerat kommer kassen tidigt, har man satsat på att den kommer tidigt så att man kan laga nåt ur den så kommer den sent. Förstås. Dagens "soppa på en spik" blev en currykryddad linssoppa med lök, morötter och en skvätt grädde i. Inte alls dumt. Har inte hittat mixerstaven än så jag kunde inte mixa soppan vilket hade varit lite trevligare men den var helt okej som den var. Och med ostkaka med sylt och grädde till efterrätt så blev vi faktiskt mätta i dag med. Matkassarna har landat också så veckans meny är fixad.

Det finns fortfarande en del kvar att organisera efter flytten men det börjar långsamt likna nåt. Kläder i garderoberna, överblick över var resterande grejer ska vara, tankar om att lägga upp lite grejer på vinden om vi ändå inte behöver dem just nu. Hur mycket prylar kan man ha i ett kök t ex? Massor - om man har plats ;-)

Nästa julfirande är den 29 december och jag har inte köpt en enda julklapp till min familj. Gäller att ta tag i den saken ganska snart känner jag....

Inga kommentarer: