lördag 15 december 2012

Lucialoppet 2012 - Skånes minsta motionslopp?

Årets Lucialopp var den sortens lopp där det nästan fanns fler funktionärer än deltagare. 28 förhandsanmälda var listan på - med tanke på att så många andra motionslopp är nästan fulltecknade tycker jag det är lustigt att inte Lucialoppet drar fler deltagare. Men okej, det ligger lite off-season, många är osäkra på att springa på snö och is, och det var väl inte världens mest fantastiska väder med 2 plusgrader och regn.

Hursomhelst så var vi 7 stycken NMT-are som hade bestämt oss för att springa och ha roligt. 6 tärnor (inklusive Joakim!) och en tomte, så det blev två kolonner och så fick tomten ta kön. Vi hade lucialinnen (eller labrock eller vit tröja), NMT-västen utanpå, NMT-buffar och glitter - och varsitt ljus. Inga halvmesyrer. Vi var inte de enda som var utklädda. En av killarna i tävlingsklassen var stjärngosse med strut och stjärna, en tjej i F11 hade en härlig luciakrona i tyg och gänget från Södra Sandby hade tomteluvor allihop. Roligt!

Från början var loppet aviserat som 4,2 km terränglopp. Sen ändrade man om pga snön och skulle ha oss att springa 5 km i stället eftersom den vanliga bansträckningen användes som skidspår, och när vi kom fram i dag var det anslaget att banan blev 3 km pga dåliga spår. Mjuk och härlig blötsnö - vi såg inga större problem men okej, arrangörerna fick väl bestämma!

Vi stod och skuttade för att hålla värmen, sjöng med på julmusiken, fotograferade och drack glögg och hade det överlag ganska trevligt innan starten. Sen var det dags att dra sig mot startlinjen - vi släppte fram de som skulle springa på riktigt och startade längst bak för att inte vara i vägen. Det var ju ändå tävling för vissa... Vi höll ett civiliserat tempo och tramsade och sjöng längs vägen, vi roade förhoppningsvis funktionärerna i alla fall för publik var det ont om!

Underlaget var härligt att springa på och det är alltid kul att springa med NMT-gänget. Att hojta "Adam" är ett säkert kort och reflexmässigt skriks det "Olle" när nån tappar en handske och måste stanna och plocka upp den :-D 3 km gick ganska snabbt och när vi hade mållinjen inom synhåll bjöd vi på en vers av luciasången som avslutades lagom tills vi passerade målet. Perfekt timing!

Vi var givetvis tvungna att avsluta med 20 upphopp i kompisformation vilket åstadkom ytterligare konstiga blickar från funktionärer och övriga deltagare men det kunde vi gärna bjuda på. Förresten var det bra utdelning av utlottningspriser - av oss 7 var det tre stycken som vann. Jag vann en brandvarnare, typiskt bra sak att ha i nya lägenheten!

Sen bytte de flesta av oss om till torra kläder och åt gemensam lunch i Skrylle innan det var dags för hemfärd. En riktigt fin dag och ett mysigt litet lopp - rekommenderas!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Trevligt skrivet! Ett minne för livet! ;-)