torsdag 27 december 2012

NMT - spyfys-Ida is back!

Dags för mellandags-NMT i dag - det har regnat i princip hela dagen så det var ordentligt blött i gräset. Men lagom till passet hade det slutat regna och vi fick träna under en klart lysande fullmåne vilket var en spännande upplevelse!

Det var Ida som ledde passet och nu börjar hon minsann vara tillbaka i sin gamla spyfys-form igen. Huvaligen... Vi inledde med diverse uppvärmningsövningar - gång, lätt jogg, höga knän och spark i baken både gåendes och springandes, indianhopp, sidohopp m.m. Mellan förflyttningarna hade vi tre kommandon som dök upp då och då - upp = 3 upphopp, ner = ner på mage och upp igen, vissling = ner på rygg och upp igen. Rätt pulshöjande kan man säga!

Vi körde lite lätt stretch innan vi joggade ner till grusplan för lite löpövningar. Först en parövning som i första set var att hoppa över/krypa under sin partner, vi körde en minut var. Sen gällde konceptet 5 reps styrkeövning + 1 löpvända, 4 reps styrkeövning + 2 löpvändor etc tills man nådde 1 rep + 5 löpvändor. Vi körde burpees, utfallssteg och smala armhävningar på detta vis. Efter varje omgång sprang vi två varv runt grusplan i högt tempo. Och så fick vi köra lite axelpressar i par nånstans däremellan också.

Efter den omgången spyfys sprang vi ut i mörkret och hoppade över bäcken, fortfarande med upp/ner/vissling förstås. Vi fick springa tre vändor uppför backen och stanna på toppen och göra burpees tills alla var uppe. Sen körde vi stafett nerför där vi stod bredbent och kröp/ålade under. Det var ganska roligt att krypa i nerförsbacke i blött gräs, det var bra glid :-D Såg förmodligen rätt roligt ut också, tur att ingen tittade...

Sen joggade vi tillbaka och stretchade ordentligt innan nån optimist lyckades föreslå 38 upphopp. Hurgh. Det var spyfys så det räckte och blev över kan man säga... Ida sa att vi hade sprungit nånstans mellan 5 och 6 km så jag loggade 5,5 km i Running Streak i dag. Nu är det inte ens en vecka kvar på streaken ju!

Det var rätt skönt att komma hem till förberedd fläskpannkaka och råkostsallad sen :-)

Inga kommentarer: