måndag 3 december 2012

NMT utan instruktör? Självklart!

En dryg timme innan dagens NMT-pass annonserades det på facebook-sidan att det hade kört ihop sig på instruktörsfronten och att det inte fanns nån instruktör till oss i dag. Nähä... hur ska vi göra då? Joakim och jag var redan laddade för utomhusträning, jag behövde ändå springa några kilometer..... och de som inte har Facebook, hur skulle de få veta? En kort överläggning vid köksbordet och ett snabbt beslut om att vi kör ändå, vi kan leda ett eget pass och improvisera lite. Sagt och gjort, vi postade meddelande om det på Facebook och drog till Bulltofta. Och tur var väl det, för av de 6 som kom och hängde med var det bara hälften som hade sett att det inte fanns nån instruktör!

Eftersom det ligger några cm snö på marken känns det betydligt ljusare ute och det innebar att vi kunde ta oss iväg lite längre än vanligt. Med en pannlampa och en liten cykellampa på ryggsäcken gick det hur bra som helst att orientera sig så vi joggade iväg. Mixade in lite uppvärmningsövningar och nån sväng ut i skogen men siktet var inställt på vår kompis "kossabacken". Här sprang vi upp en bra bit och började med en återvunnen parövningssekvens från ett av våra egna pass i somras. Utfallsgång ner i backen, dips på kompisens knä medan kompisen står i jägarvila, rusch uppför backen, situps hängandes kring kompisens midja. 4 varv och så lite planka tills alla var klara. Den lilla sadistiska övningskombon ger helt underbart mycket mjölksyra i lårmusklerna redan på andra varvet. Vi sprintade ytterligare en bit upp och roade oss sedan med den ökända "hoppa över och rulla under" övningen tills alla var ordentligt andfådda!

Sen körde vi transport upp till toppen med växelvis bock och tunnel. Kräkjobbigt och fantastiskt roligt - och gänget som åkte pulka på andra sidan backen tittade nyfiket på 8 vuxna som hoppade bock :-D Full sula nerför backen (halt, snöigt, roligt!) och sen parövning igen. Ena parten springer upp till toppen och ner igen, andre gör en övning, byte. Situps, rygglyft, burpees. Kort andningspaus, sen joggade vi iväg med siktet inställt på "hemåt" ungefär. Med lite stopp längs vägen för upphopp och armhävningar och lite jägarmarsch. Vi avslutade med 35 upphopp och överlät till deltagarna att stretcha själva. Tippar att vi sprang ungefär 4½ km och vi hade jättekul! (Hoppas inte vi hade ihjäl våra kompisar bara.... )


Inga kommentarer: