söndag 2 december 2012

Lördagslöpning, söndags-snö-skuttande..

I går morse var det ingen av oss som kände för att gå upp och träna NMT. Vi var helt enkelt sega och överväldigade av träningsvärk - och om vi båda två är osugna på ett pass då behöver vi kanske hoppa över det. För en gångs skull. Så det blev långfrukost i stället och lite diverseärenden. Jag kom på för ett par veckor sen att man egentligen ska byta ut ridhjälmen när man har ramlat av med den. Och jag har inte köpt nån ny sen min krasch i våras - däremot har jag pratat om att jag skulle ta tag i det där men det har inte blivit av!

Således, mot ridsportaffären - där jag inte hittade nån hjälm som passade, men ett par nya shortchaps som jag också behövde. Sen tog vi en runda på Usports och där hade de rea på en finfin ventilationshjälm som fick följa med hem. Tillsammans med två underställ tänkta för NMT - men tji fick vi, de får åka tillbaka igen för passformen var inte riktigt i enlighet med vår fysiska utformning! De satt för j-la dåligt helt enkelt. Rekommenderas inte.

Passade även på att kika lite på vitvaror till vår nya lägenhet som vi alldeles väldigt snart ska flytta till. Spisen är inte så värst modern och jag vill givetvis byta ut den till en induktionsspis ASAP. Det blir väl en satsning på mellandagsrean ;-)

När alla ärenden var avklarade blev det lunch hemma och så skulle det ju springas - knappa 4 km drog vi ihop i ungefär nollgradigt fint och lugnt väder. Sen dusch, ombyte och glöggmys/adventsmiddag hos min mammas kusin E. Och hem till ett högdramatiskt avsnitt av Downton Abbey!

I dag vaknade vi till snöfall och jag var helt överlycklig hela morgonen. Så efter att ha ätit frukost klädde vi på oss och drog mot Bulltofta för att springa i snön. Ungefär som ystra kalvar på grönbete joggade vi runt därute, tog extrasvängar in i skogen, över "kossabacken" och roade oss! 5,6 km på ungefär 35 minuter och det var underbart skönt. Det snöar än. Jag håller tummarna för att kylan håller i sig till i morgon kväll så vi kan köra NMT i snön!

Inga kommentarer: