torsdag 18 juli 2013

Alternativträning - cykling Ven runt

Tog en ledig halvdag i dag och hängde med mina föräldrar på en utflykt till Ven. Med vanlig precision överlät jag till dem att ha kollen och bara mötte upp på angiven plats i tid. Givetvis hade mamma fixat lunchmackor att äta på båten över till Ven - däremot hade ingen koll på att man kunde förbeställa cyklar så vi fick köa och dessutom nöja oss med cyklar utan växlar. Fast det var ju ingen tävling direkt så det gjorde inte så mycket.

Vi gav oss av och cyklade en bit innan vi käkade glass. Sen cyklade vi lite till och badade! Det var INTE varmt men väldigt, väldigt skönt. Mer cykling, en ganska lång sträcka nu, inklusive ett par backar där vi var tvungna att hoppa av och leda cykeln, och den långa långa backen från Bäckviken upp mot cykeluthyrningen som faktiskt gick att bemästra. Väl där insåg vi att vi hade missat en bit av rundslingan runt ön, så den var vi tvungna att beta av innan matdags :-)

Det blev lokalkolorit på maten - durumpasta från Ven med hemlagad pesto och mogna tomater som avnjöts i sällskap av en katt, lite höns och en halvtam igelkott på en uteservering! Sen lämnade vi cyklarna och åt glass från Hvens glassfabrik till efterrätt. Fantastiskt gott.

Det är enkelt att ta sig till Ven - många färjeavgångar från Landskrona. Och det är lätt att cykla runt på ön där det kryllar av små butiker, fik och restauranger. Kan absolut rekommenderas! Men passa på att förboka cyklar eller ha med egna så blir det smidigare. 

1 kommentar:

Suzan sa...

Var där på kickoff med jobbet förra året, så vackert!!