måndag 22 juli 2013

Välkommen in i kylan!

Ni kommer inte tro mig - men det var väldigt, väldigt skönt inne på gymmet i dag. Av olika anledningar kom jag inte iväg från kontoret förrän vid tre och det var ordentligt hett när jag cyklade till gymmet. Men därinne var AC'n på, temperaturen behaglig och antalet andra gymbesökare överkomligt.

Jag bytte om och drog igång passet. Började med lite balansplatta för fotens skull och rörlighetsövningar med kvastskaft för rygg och axlar innan det var dags att jobba på riktigt. Bänkpressen kändes brutaltung i dag men jag lyckades ändå sätta 4 x 5 reps med 40 kg. Gummibandet är fortfarande årets höjdare för chins och pullups. Renegade row går inte men vanlig rodd med stöd av bänk och lite högre vikt går. Och axelpress med kettlebell börjar jag bli haj på. Ska köra den på NW senare i veckan, där finns en tiokilos kb så att jag inte behöver gå direkt från 8 till 12 kg! Avslutade med Malous L-Y-T och Magnus rygg/mage-kombo på balansbollen.

I alla pauser mellan övningar körde jag fotrehab. Balansplatta, tåhävningar, diverse övningar med gummibandet som jag ju ändå hade med mig. Anything goes. Foten känns bättre, rörligare, men det är lögn att ens tänka på att springa.

Vi får väl se hur det utvecklar sig. Kunde inte motstå frestelsen att testa lite knäböj utan vikt och med bara stången. Och det går ju - men inte med 3 gånger så mycket vikt. Så jag får modifiera och köra lite pausböj och overhead squats i stället ett tag så att jag åtminstone håller igång benmusklerna. Annars blir det alldeles för jobbigt när jag ska igång igen! Marklyft vetetusan om det funkar, det testade jag faktiskt inte men vi får se i morgon. Annars får jag hitta på något annat. Träningsvärk kan jag nog skaffa mig på nåt vis!

Inga kommentarer: