tisdag 30 juli 2013

Gymkort, benpass, dagens käk

Tanken i dag var att jag skulle sticka till gymmet direkt efter jobbet och köra benpass (lite modifierat då pga foten som fortfarande inte är hundra) men eftersom Joakim också skulle gymma stack jag direkt hem och förberedde middagen och så hade vi sälle till Friskis sen. Har nu skaffat kort där så att vi kan gymma tillsammans - just nu har jag alltså kort på tre kedjor plus NMT då. Lyxigt värre :-) (fast ett av dem går ut i morgon så då har jag bara två, som vanligt....)

Benpasset blev faktiskt överraskande bra! Lyckades nästan klara samma vikter som "vanligt" i böj, lite lägre i marklyft men det ska nog gå att öka. Det är mest rörligheten i foten som sätter gränser just nu så om jag bara vågar trycka på lite försiktigt ska det nog gå framåt. Efter de två tunga övningarna körde jag benpress (tungt), lårcurl och benspark. Sen lite mage - situps på balansboll med 6 kg medicinboll, sneda situps på boll, benlyft på boll. Rehab till sist, tåhävningar och balansövningar på bosu. Och så kunde jag inte bärga mig utan var tvungen att avsluta med 10 bosu burpees utan upphopp. Det gick. Snart kan jag köra burpees igen - och förhoppningsvis kan jag snart springa också.

Dagens mat:
Frukost: Gröt på hälften havregryn och hälften müsli pimpad med linfrön, vetekli och jordnötssmör. Mjölk på, en kopp te och ett litet glas ProViva (magen är fortfarande inte återställd efter antibiotikakuren)
Förmiddag: En mugg mjölkchoklad och en näve nötter.
Lunch: Fiskgratäng med torsk, räkor, hummersås och potatismos. Majs, riven morot, hummus, surdegsbröd med smör, bön- och tomatsallad.
Före träning: Kokosvatten, två ostmackor på grovt bröd, litet glas juice, vatten, en ruta mörk choklad.
Efter träning: Proteinpulver. 
Middag: Lammfärsbiffar med fetaost och citron, kokt potatis, blandad sallad, yoghurtsås med vitlök och basilika. Till det drack jag äppeljuice blandad med bubbelvatten.

Betyg på det: Mycket mat, begränsat med skräp. Helt okej. Behöver egentligen fylla på lagret av mellanmål på jobbet men det känns inte lönt så kort före semestern så det får vänta!

I morgon har jag en utmaning på schemat: Indoor Walking 06:30. Oh yes. Joakim ska börja jobba extra tidigt så klockan ringer ändå - alltså kan jag lika gärna gå upp. Väskan är packat, frukostsmoothien förberedd inkl. en assistanslapp så att jag häller i rätt grejer från kylen, kläderna ligger färdiga att skutta i. Min enda oro är att det tydligen ska ösregna i morgon bitti men det är väl bara en extra utmaning att hantera. Så, nu kör vi!

Inga kommentarer: