lördag 6 juli 2013

Utefys - ny variant!

I dag har jag hängt med Nordic Wellness Västra Hamnen på deras utefyspass "X-Challenge". Det var roligt!

Det var tydligen många som hade ångrat sig i går kväll (eller i natt kanske?) för vi var bara 7-8 deltagare men det funkade kalasbra ändå. Vi började med att jogga en sträcka ner till nåt som mest av allt såg ut som en romersk arena eller nåt - med en grusslinga runt om en gräscirkel och så trappor ner till gräset med jämna mellanrum. Uppgiften var enkel: vi joggade runt grusslingan och vid varje trappa hade vi en övning att utföra, nämligen växelvis upphopp, armhävningar och "kålmaskar". Joggingen byttes ut mot sidhopp, baklängesjogg m.m. på Emils instruktion och sista sträckan spurtade vi. Sen var vi varma!

Vi fortsatte på gräsplan ett tag. Nästa uppgift var att sprinta från mittencirkeln ut och nudda betongkanten och tillbaka in, sedan utföra en styrkeövning tills totalt 20 sekunder hade gått. 30 sek vila, nästa övning. Det blev både armhävningar, lite mage, skidhopp och andra roligheter.

Vi sprang vidare (med vattenflaska i handen, väldigt ovant, och inga kolonner heller..) till en bra plats med betongstenar i lämplig höjd för - ja just det, boxjumps och tricepsdips. 10 boxjumps, 10 dips, paus. Andra omgången fick vi vända efter att ha hoppat upp i boxjump och hoppa ner med kontrollerad djup landning, 10 reps, och så tricepsdips igen.

Mera jogg till nåt som mest av allt såg ut som oversize surfbrädor och var helt perfekta för magträning. Sen en joggsträcka till fram till ett räcke som lämpade sig bra för inverted row med både bred och smal fattning. Dagens avslutande utmaning körde vi i en kort brant backe. 9 varv skulle vi upp och ner - första varvet sprint upp, andra varvet björngång, tredje varvet jämfotahopp, sen om igen från början två gånger till. På varje varv gjorde vi ett upphopp högst upp och sprang sen ner i så högt tempo vi klarade av. Det var en rejäl pulshöjare! Vi avslutade med lite stretch innan vi gick tillbaka till gymmet.

Jag var ju ändå ombytt och uppvärmd så jag smet in i bara strumporna och tränade lite överkropp. Kände mig stark i bänkpressen och satte nytt pb, 3 x 5 reps med 40 kg. Den där 40-kilosgränsen har suttit rätt långt inne! Körde lite extra utmanande renegade rows också, NW använder sig av "ergonomiska" hantlar där stången kan rotera och det är lite opraktiskt och ostabilt för renegade rows ;-) Axelpressar och pulley-rodd på det och sen tyckte jag det räckte och cyklade ner mot Ribban.

Nere på stranden mötte Joakim och några av NMT-tjejerna upp och vi badade och småpratade ett tag. Jag badade helt frivilligt i 18-gradigt vatten - TVÅ gånger! Och det var skönt...

Senare i dag ska jag annonsera vinnaren av mp3-spelaren, förresten!

3 kommentarer:

J.D sa...

Ååååh.... När du pratar om Ribban och stranden en sådan underbar sommardag så slår det an strängar i en gammal Malmötös' hjärta. Bitterljuv saknad.

Suzan sa...

Låter som ett gräsligt pass! (Skulle stått härligt, telefonen rättade till gräsligt... Haha... ;-))

J.D sa...

@Suzan - jammen de var ju på en gräscirkel ;-)