torsdag 4 juli 2013

FYS på S:t Hans!

Det där med sovmorgon var rätt lockande i morse så jag vände mig och somnade om när Joakim gick upp. Sov en timme till och njöt av en härligt sölig morgon innan jag cyklade till jobbet. Skönt med ljumma vindar mot bara armar! Efter avslutad arbetsdag cyklade jag hem igen och sen var det dags att äta mellanmål och åka mot Lund för FYS på S:t Hans.

Det var Suzan som höll i passet som arrangerades av Coach K Runners- en ideell löpargrupp i Lund. Det gänget träffas ofta på S:t Hans Backar men gärna på tisdagar och torsdagar, och då blir det ofta så att om jag ändå ska träna i Lund en tisdag eller torsdag hänger jag med NMT-gänget. Men nu när NMT har sommarpaus och bara lördagspass var det klockrent att hänga med Coach K Runners - vilket flera NMT'are hade upptäckt för vi var nog 8 stycken på dagens pass! Och så en massa andra, nånstans mellan 25 och 30 deltagare tror jag vi var.

Vi började med lite kampinspirerad uppvärmning, klapp på axel eller lår, där en "träff" från motståndaren bestraffades med burpees. Sen körde vi framstupa ställ och skulle pricka in träffar på varandras händer, träffar = armhävningar. Stört jobbigt men varm blev man i alla fall.

Sedan fick vi ställa oss på ett långt led nedanför den höga backen. Alla skulle komma på en fysövning. Den som stod längst till höger i ledet sprang hela vägen upp till toppen och ner igen medan alla vi andra gjorde varsin övning. När löparen kom ner tog alla ett steg till höger och "tog över" grannens övning och den som hade stått längst till höger sprang sitt varv. Det blev många olika övningar men nånstans i mitten var det väldigt många magövningar på raken. Blir intressant i morgon! Vi avslutade med ondsinta core-övningar och 3 min AMRAP på 5 upphopp, 10 skidhopp, 15 jumping jacks, 20 crunches. Sen stretchade vi, drack vatten och pratade av oss innan dags för hemgång.

Medan vi mölade i oss middagen har vi hunnit förbereda morgondagens event - NMT för ett gäng scouter ute i obygden 08.30 - och snart är det nog läggdags. Förutom scouterna bjuder fredagen även på optikerbesök och lite fredagsfys på gymmet. Späckat program alltså. Wohoo!

Och förresten - ni i Coach K Runners hinner fortfarande tävla om en snygg MP3-spelare som matchar den turkosa tröjan! Just sayin'....



Inga kommentarer: