onsdag 31 juli 2013

En dränkt blondins bekännelser...

(tack till Eva Dahlgren för överskriften...)

Morgonen blev - en utmaning. Det ösregnade någon gång under tidig morgon hörde jag och när vi gick upp var det väl inte så torrt heller. Jag preppade väskan med handduken + en plastkasse överst, hällde i mig min smoothie och en mugg te och tog på mig regnjackan när jag cyklade iväg.

Till en början småregnade det och jag tyckte det var rätt behagligt ute. Ett lätt regn på funktionstights gör ingenting - det torkar ju på nolltid. Fast efter ungefär 7 minuter öppnade sig himlen och så fortsatte det regna hela vägen. Tightsen dyngsura, det rann ner i skorna (myyysigt!) och till och med regnjackan klarade inte av att hålla sig torr. Men det var liksom inte så mycket att göra åt saken när jag väl hade tagit mig halvvägs utan det var bara att trampa på, skratta åt saken och sjunga lite!

Väl framme på gymmet såg jag nog ut som om jag hade badat med kläderna på. In i omklädningsrummet och börja plocka av mig. Det formligen rann av jackan, tur att det finns avrinningshål i botten på skåpen ;-) Turligt nog var det rätt tomt i omklädningsrummet så jag kunde fnula i lugn och ro. Plocka fram grejerna, vrida ur tightsen i duschrummet, torka håret, blåsa tightsen lite lätt med hårfönen - och försöka se till att passbiljetten höll sig torr.

Vi var väl 8-10 morgonpigga som hade tagit oss till dagens Indoor Walking-pass som blandade många olika sorters intervaller. Tunga, långsamma varvat med snabba lätta, en låt där vi fokuserade på att jobba med armarna och några stycken där vi sjönk ner i nån halvsittande ställning som fick det att bränna i låren. 45 minuter gick snabbt, vi stretchade och det var dags för duschen. Jag tog en snabbkoll genom fönstren och konstaterade att det INTE regnade. Då så - dusch och fix och cykel till jobbet.

Fast när jag väl var påklädd och fixad regnade det igen. Ta cykeln eller låta den stå och ta bussen? Äh, SÅ mycket kan det väl inte regna, det går nog bra att cykla. Mhm. Nu var jag ju av med alla ombyteskläder (och dessutom hade jag glömt min bh så jag fick ta reserv-sport-bh'n som bor i träningsväskan!) plus att jackan var fuktig. Men äh, det går väl. Jodå, det gick, men jag var ju inte torr när jag kom fram! Som grädde på moset var mitt frukostställe stängt så jag fick vänta en timme på att handla frukost och dessutom på fel ställe. Lite miserabel start på dagen som även på jobbet visade sig att bli rätt utmanande. Snart semester, snart, snart :-)

Nu har jag tvättat alla dyngsura kläder, hämtat ut paket, ätit middag och tänker inte göra så mycket mer i kväll. Äta en kakbit och dricka en kanna te, möjligen.... 

Inga kommentarer: