fredag 27 september 2013

Där satt den! Triss i PB!

Joakim ville till gymmet och fredagsfysa efter jobbet. Jag hade egentligen tänkt att jag skulle vila för mina baksidor är ordentligt sega efter i går. Fast sen blev jag sugen - för att vara på gymmet samtidigt med Joakim innebär att jag kan få passning i bänkpressen, och det är lite av en förutsättning för att våga öka vikterna ordentligt. Så varför inte satsa på att banka in ytterligare ett pers denna vecka? Triss i personbästa i "de tre stora" skivstångsövningarna känns ju som en rätt bra grej... Jo. Absolut!

Så efter en kort arbetsdag susade jag hem, packade om, bytte kläder och så studsade vi in på Friskis vid halv tre. Jag värmde upp, körde några set pullups med gummiband och gick sen på bänkpressen. Värmde upp med 20, 30, 40 kg, ökade till 50 och hämtade en Joakim som passade. Bestämde mig, satte EN snygg repetition, försökte på en till men det gick inte. Bra så. Jag är asnöjd med 50 kg i bänkpress - jag kommer ihåg när jag inte ens fick upp 30 kg! Avrundade med några set på 45 och 40 kg.

Sen roade jag mig med en rejäl omgång träning för biceps och triceps, hjälpte Joakim med skivstångsrodd, körde lite ryggövningar, passade Joakims tunga bänkpressar och försökte mig sen på en 50-kilosbänkpress till men no go. Totalt FAIL. Fast det var okej - jag hade ju tryckt ur rätt mycket ur musklerna vid det här laget :-)

Jag avrundade passet med ett gäng core-övningar (plankan med fötterna i TRX 5 cm över golvet, någon?) och en välbehövlig omgång med foamroller medan Joakim körde klart sitt pass. Väl spenderade 75 minuter på gymmet, tycker jag! Det är härligt att det flyter på så bra med styrketräningen just nu. Jag har varit lite halvmotiverad på den fronten ett tag men nu går det framåt igen. Och med TRE personbästa i kassan denna vecka känns min gratulationspresent till mig själv som jag beställde i går riktigt välförtjänt! I can't wait... 


Inga kommentarer: