torsdag 5 september 2013

Ibland undrar man ju...

... om man verkligen har lyckats med det där "bli vuxen".

Som i morse t ex. Jag hade duschat och klätt på mig och såsat runt lite innan jag bara skulle fixa hår och smink. Tittar i spegeln och inser att jag glömde kamma mig efter duschen så håret ser ungefär ut som på ett penntroll och spretar åt alla håll. Och tunikan jag har på mig är visserligen snygg, men den är också ut och in..... Jag fick mig ett gott skratt i alla fall! Men vuxen - njaeh. Det är ju tur man tittar i spegeln innan man lämnar huset ;-)

Annars har dagen i dag inte bjudit på så mycket spännande saker. Jag kände mig omotiverad för gymmet i morse (jag tror inte kroppen är helt färdigåterhämtad efter söndagen än) så jag struntade i det och tog en lugn hemmamorgon innan jag cyklade till jobbet. Strax efter lunch fick jag det efterlängtade samtalet från han som skulle fixa avloppet i köket så att vi kan diska och laga mat igen och det förkortade arbetsdagen lite vilket var en behaglig kompensation för förra veckans övertidstimmar.

Jo, och så hann jag till biblioteket sen för att hämta ut lite böcker till mina distanskurser och har tittat på första veckans uppgifter. Det var nästan lite kusligt för vi skulle analysera näringsinnehållet i en måltid som bestod av stekt lax, kokt potatis, kokt broccoli och valfri sås - och dagens middag som jag precis hade mumsat i mig var..... stekt lax, kokt potatis, kokt broccoli, creme fraiche-sås och sallad! Fast det blev ju väldigt enkelt att gå ut i köket och väga av en normalportion för mig av resterna så att jag hade nåt att analysera kan man säga.

Som vanligt konstaterade jag att min kostfördelning skiljer sig ganska radikalt från SNR och det är inget konstigt med det. Särskilt påtagligt blir det om jag bara ska analysera en middag eftersom jag oftast äter mina kolhydratkällor tidigare på dagen - till frukost, mellanmål och lunch. Det funkar helt enkelt bäst så och om jag analyserar en hel dag ser det lite mer "normalt" ut även om jag i regel har en mindre energiprocent från kolhydrater än den som föredras enligt SNR. Det kan nog bli en hel del diskussion på det området under kursen tänker jag!

I morgon är det FREDAG - och i helgen väntar både provapådag på NMT, Midnattsloppet och Stora Hälsodagen. Fullspäckat schema. Plus att jag då ska hinna med att lyssna på lite föreläsningar och göra klart några uppgifter någon gång innan söndag kväll.

Inga kommentarer: