måndag 23 september 2013

Kärlek till kroppen!

Dagen i dag började med en rejäl grötportion på hälften havregryn och hälften Paulúns Supergröt. Mättande och bra! Sen en cykeltur i grått morgonväder till jobbet för en varm dusch och lite fix innan jobbdagen.

Under förmiddagen gick det åt en hel del vatten och örtte (jag var väldigt törstig och tror att det är en efter-effekt efter i går) och så plockade jag i mig en rågkuse med brieost och ett kokt ägg vid tio för att ha energi inför löpkursen 11.45.

Kroppen kändes seg och mör efter i går men inte värre än att jag med lysande gula och sprillans nya Saucony Kinvara tog mig genom löpteknikträningen och övningarna utan större problem. Jag är fortfarande Queen of Backward Running - jag ska bara lära mig att "backa bandet" så att jag får samma klipp i steget när jag springer framåt, för då jäklar kommer det gå undan!

Men i dag - i dag hände det nåt när vi tränade övningen "sprintkick till löpning". Först hittade jag nyckeln till att inte fälla överkroppen framåt, jag måste nämligen tänka på klädnypan mellan skulderbladen för att få rätt hållning i överkroppen och det har jag tydligen glömt bort alldeles. Får jag med mig den lilla tanken blir allt mycket lättare. På andra varvet var jag en kort sekund uppe och nosade på mitt perfekta steg. Friktionsfritt, lätt, med kortkort markkontakt, med benuppdrag och kraft i steget på precis rätt sätt och där armarna bara funkade. Sen började jag tänka igen (FAIL!) så på tredje varvet fick jag inte till det utan det saknades kontakt i "sambandscentralen" mellan ben och armar. Men nånting har hänt. Absolut. Muskelminnet bearbetar, förändrar, gör fel, rättar, jobbar.

Det är lite som med ridningen - de där korta ögonblicken när allt bara funkar, det är just de ögonblicken man samlar på och vill hitta tillbaka till. Att det ska vara så mycket svårare när man har 2 ben i stället för 6 att hålla reda på!

 Jag klappade om min kompetenta kropp och cyklade retur till jobbet. Bytte om och klämde i mig min förbeställda sallad. I dag med lax, krabba, ägg, avocado, sojabönor, sobanudlar och en rejäl klick pesto plus rostade pinjenötter. Försöker få i mig protein och bra fetter så kroppen får nåt att jobba med efter träningen. Rundade av med en ruta mörk choklad och en mugg Yogi-te.

Efter fullgjord arbetsdag bytte jag om och cyklade hem (i medvind!). Hämtade ut Naturalbox på vägen men har inte öppnat den ännu. Och njöt sen av en kopp te och grova rostade mackor med ost samt keso och hallonsylt. Yum. Perfekt eftermiddagsmål just i dag då kroppen skriker efter påfyllning som vanligt efter ett tufft lopp. Tuggar mig just nu väldigt passande igenom de sista föreläsningarna på temat Kolhydrater i min distanskurs (det är rätt mycket repetition, därav multitaskingen!) innan jag ska belöna mig själv med middag och öppning av Naturalboxen för att sen återgå till lite ytterligare pluggpyssel.

Inget NMT-pass i dag alltså, kroppen känns trött och jag accepterar känslan och lägger tiden på annat viktigt. Jag hinner NMT'a i veckan ändå och två pass räcker just nu om jag ska orka springa också.