lördag 28 september 2013

NMT - intervallöpning

Upp och hoppa tidigt i morse, NMT-pass i Lund med Joakim som instruktör så jag visste ungefär vad som väntade. Fast inte helt, för vi sätter en ära i att man inte ska ha koll på varandras pass i detalj. Nån liten överraskning tenderar alltid att dyka upp!

Nåväl, vi började med uppvärmning i vanlig ordning, bl a "plocka potatis" vilket ju är helt enormt störtskönt när man är stel i baksida lår ;-) Veva lite armar, lite upphopp, armhävningar och andra roligheter. Nere på ängen fick vi gruppera om oss till en kolonn i ordning efter ålder, ta varandra i händerna och ta oss över ett praktiskt hinder som stod där mitt i gräset. Fantastiskt. Sen vände vi på steken och skulle springa fram till hindret och göra kullerbytta över eller åla under.

Vi tog oss vidare över ån och körde lite styrkeövningar borta vid vindskyddet. Stå i "stående hund" och hoppa fram och tillbaka med fötterna (helt vidrig övning om du frågar mig), cykelsitups, och sen jobbade vi två och två med att krypa i åttor runt varandras ben och klassikern med att rulla och hoppa över kompisen växelvis. Varma blev vi!

Vi sprang tillbaka en bit, grupperade om till en kolonn, tog varandras händer och denna gång skulle vi ta oss under hindret utan att släppa händerna. Sen fick vi roa oss med en minuts burpees följt av en minuts armhävningar. Jag kan bara meddela att samtliga muskler i bröst och armar var ganska så osamarbetsvilliga när det gällde just den övningen i dag!

Nästa programpunkt var dagens höjdare - intervallöpning. Upplägget har vi hederligt snott av Ingmarie och det är samma som vi körde i Tylösand - 30/30-60/60-90/60. 30 sek ut, 60 sek ut, 90 sek hem, 5 varv totalt. Det är helt enkelt ett fantastiskt bra upplägg om man har en blandad grupp löpare eftersom alla kan springa efter egen förmåga och ingen lämnas ensam därbak nån längre tid för efter de första 2 intervallerna vänder ju alla och tanken är att alla ska komma tillbaka till utgångspunkten efter tredje intervallen så att man samlas där. Funkade superbra. Jag hade relativt bra fart men hade nog (utifrån konditionsnivån) kunnat trycka på lite mer, däremot var benen logiskt nog fruktansvärt stumma.

Efter den intervallomgången (den tar en knapp halvtimme) var det dags att röra sig tillbaka mot hallen. Det blev lite för mycket snack i ledet så vi fick njuta av en minut hopp i huksittande medan man boxas. Helt omöjligt med stumma ben (fast det hjälpte inte riktigt, det tjafsades på ändå sen...) Vidare framåt med jägarmarsch och sen sista biten fick vi tävlingsspurta två och två där förloraren skulle göra 5 knäböj med vinnaren på ryggen. Jag sprang mot C som är rätt mycket kortare än jag och vann stort - fast jag tog henne på ryggen och körde knäböj ändå eftersom motsatsen aldrig hade funkat!

Ett bra och varierat pass och brunchen efteråt var smaskens :-) Två intervallpass denna vecka alltså, långpass i morgon.

Inga kommentarer: