söndag 8 september 2013

Race report - Midnattsloppets Malmöpremiär!

Jag har 3-4 blogginlägg på lut efter alla helgens roligheter men vi börjar med det mest efterfrågade - inlägget om Midnattsloppet. Det var helt fantastiskt! Fast det var ett stadslopp på asfalt (och kullerstenar....) var det mycket roligare än Malmömilen och jag kan absolut tänka mig att göra det igen.

Jag laddade med kaffe, Resorb Sport och regnbågsfärgade naglar innan vi cyklade in mot stan. En fin dag följdes av en fin ljummen kväll och det var perfekt att springa i tunna kompressionstights och den kortärmade tröja. Jag såg flera som hade tröjan utanpå jackan, det måste ha varit varmt!

Vi var inne i stan nån timme innan start, hittade våra NMT-kompisar och hängde lite. Det var ont om försäljningstält och sånt kul, mest bara musik från scenen och diverse företagstält. Det kan helt klart bli bättre till nästa år! Klockan gick och vi klarade av toalettbesök, lämnade in grejer, peppade varann, fotade, lyssnade på musik och hade ganska trevligt. Skickade iväg första startgruppen med applåder och jubel, sen kom grupperna med 5 minuters mellanrum och vi startade 21.45 i grupp 4.

Grupp 4A var för löpare med planerad tid 55-60 minuter vilket jag tyckte var rätt lagom för ett lopp en knapp vecka efter Tough Viking. Jag ville inte alls pressa tid utan jag ville mest bara ha roligt och det hade jag! En av kompisarna skulle satsa på "milen under timmen" med C som farthållare så vi hakade på dem och sprang i ungefär 6-fart hela vägen. Härligt var det. Särskilt skönt var det att känna att 6-fart verkligen var behaglig att springa i, att jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst och att jag hade tid och energi att ta in allt det som hände runtom.

Jag har som vanligt inte den blekaste aning om vilken bana jag har sprungit men jag behövde inte heller ha koll utan bara följa den långa raden neongröna tröjor. Längs vägen fanns det DJ:s, orgelmusik, blåsorkester, jazzmusik, samba, cheerleaders - roligt! Temperaturen var precis lagom, stämningen var bra, det var helt enkelt bara skitkul att springa. Massor med publik som hejade friskt från uteserveringar och balkonger, vilken skillnad från Malmömilen där de knappt orkar le mot löparna! Jag har tappat räkningen på hur många jag vinkade till och fick high-five från, kul! C höll takten fint men L fick det lite jobbigt med andningen så någonstans efter 8 km drog Joakim och jag på lite för att komma i mål under timmen. 59:27 tror jag att jag gick i mål på, jättehög på upplevelsen. Det här vill jag göra igen och jag ser fram emot mörkerlöpningen på Österlenmaran - fast det blir nog inte fullt så behaglig temperatur i november då.....

Sen var det lite svårt med logistiken för vi ville egentligen ha en öl och något att äta till, men alla kök har ju stängt 23.30 så det slutade med öl och jordnötter. Och vi var hemma strax efter klockan ett och i loppelådan halv två - jag tror jag somnade bums.

3 kommentarer:

Stinne sa...

Låter som de lyckats bra i Malmö med :D Vi kanske ses nästa år!

Sara Jonsson sa...

Jag tyckte också det var riktigt trevligt igår. Samma tid som alltid 1:10.. men med mycket bättre känsla än mina två Malmömilar. Kul att träffa dig och Joakim innan!

Anonym sa...

Vad bra att loppet var kul; att publiken var på och allt. :) Sånt är ju viktigt!

Måste kännas skönt att kunna springa på behagligt i 6min/km-tempo efter den kraftiga stukningen du gick runt med för bara några veckor sen. Heja Pernille!