söndag 22 september 2013

I Form-loppet 2013: Inget pers, men det är okej!

Jag gick ut rätt hårt på dagens lopp och det började straffa sig nånstans vid 4 km. Försökte ändå trycka på fram till 5 km-strecket för att få en bättre 5 km-tid, men icke - jag passerade 5 km på 24 minuter ganska exakt och det är väl 10 sekunder långsammare än personbästa. Sen hade jag det ganska tufft resterade kilometer. Tog en kortkort gåpaus efter 5 km och andades och laddade om för att sedan trycka på i ungefär 5-fart. Fick lite håll och var tvungen att gå några steg för att djupandas, sen på't igen.

Vätska vid 7,7 km, jag gick i lugn och ro och drack vattenmuggen i stället för att stressa och sätta i halsen och sen visste jag att det bara var 2 km kvar. Tog rygg på en tjej och bestämde mig för att jag SKULLE ta mig förbi henne, använde samma strategi på några andra ryggar. Blev som vanligt tvärarg över sista 2 km som ringlar så nära målet och sen en tråkig slinga runt och bortåt innan det äntligen närmar sig upplopp. Tryckte på som sjutton och tog sen chansen att slänga in en kullerbytta strax innan mål eftersom spex oftast belönas och så även i dag - en flaska liniment blev priset ;-)

Sedan verkade de ha felberäknat produkterna till goodiebagen eftersom man fick plocka grejer från ett långt bort INNAN man fick goodiebagen - så man hade en hel hög med flingor, knäckebröd, lotion m.m. i armarna när man sen fick en kasse med samma saker. Vi har mycket flingor hemma nu i alla fall.... 

Det blev definitivt INTE negativ split eftersom sluttiden var strax över 50 min. Jag hade velat hålla i så att jag kom under 50 men det gick inte och jag vet ju också att träningen i sommar inte alls har fokuserat på en snabb mil som jag gjorde 2012. Det är okej. Att springa milen på 50 minuter när man känner sig lite halvkass formmässigt är okej. Nu flyttar jag fokus mot maraton. Jag är kanske inte mitt snabbaste jag just nu, men jag är stark och uthållig. Det behövs långpass, långa långsamma pass för att bygga upp mitokondrierna och vänja kroppen vid att vara ute längre tid. Men jag har några veckor på mig och grunden är lagd. NMT är en bra träningsform för att bygga uthållighet och pannben. Nu kör vi!

1 kommentar:

Lotta sa...

Bra kämpat!!