torsdag 12 september 2013

Torsdagspass 1 - Leg day with Cindy!

Jag var fast besluten på att dagen i dag skulle börja på gymmet och så blev det. Jag var lite i valet och kvalet om vad jag skulle köra för typ av pass men bestämde mig medan jag cyklade mot stan för att plocka upp ett gammalt Malou-signerat benpass. Jag spar ju alla mina gamla PT-pass i pappersform i träningsväskan så att jag kan ta fram dem när som helst. Om inspirationen tryter eller så ;-)

Passet jag grävde fram innehöll en kettlebellsuppvärmning med svingar, utfall med rotation och Turkish Get-Up. Väldigt bra uppvärmning av hela kroppen tycker jag fortfarande! Sen stod splitböj, pausböj och sidoutfall med skivstång på programmet. Och efter det kom min gamla kompis Cindy, en crossfit-WOD. Varje varv består av 5 pullups (smalt omvänt grepp), 10 armhävningar och 15 knäböj. I våras gjorde jag ju 20 varv på under 20 minuter så det var lite intressant att se hur det såg ut nu - för i våras tränade jag också på Cindy varje vecka! I dag blev det 16 varv på 17:40 så lite fart har jag tappat. Visar återigen att man blir bra på det man tränar!

Det blev ett riktigt bra pass som sög ordentligt i benen vilket var syftet för dagen. Och jublande glad var jag när jag sladdade in på jobbet halv tio med andrafrukosten i högsta hugg och sjungandes för full hals. Kollega N utbrast: "Men P, du är ju nästan OHÄLSOSAMT lycklig!" och så kan det kanske vara ja... Eller nä. Det kan nog bara vara hälsosamt att vara lycklig.

Eftersom jag fortfarande inte har bestämt mig för hur jag ska göra på PT-fronten framöver så tog jag i dag beslutet att fortsätta med två gamla Malou-pass - benpasset ovan och det kompletterande överkroppspasset som jag minns som ganska jävligt. Jag har tre PT'ar i sikte som har olika kunskap och jag lyckas inte riktigt ta ett beslut om vem jag skulle vilja jobba med. Eller om man ska köra en kombination av två stycken eller helt strunta i att ha PT och köra själv. Fast jag tror inte det. Jag tror jag behöver nån som lägger upp MIN personliga träning med hänsyn till MINA mål så att jag får ut det jag vill när jag tränar för min egen skull.

Inga kommentarer: