tisdag 26 november 2013

0700 = väldigt tidigt PT-pass!

Jag är ju van vid att morgonträna så jag bokade glatt PT-pass klockan 7 i morse. En liten detalj i sammanhanget var visserligen att jag brukar kliva in på gymmet vid 7 men innan jag har bytt kläder och värmt upp är klockan närmare 07.15. Men har man varit en glad optimist så får man skylla sig själv så det var bara att ta sig i kragen och komma iväg i tid så att jag var uppvärmd och redo att köra klockan 7. Det var jag, och det var PT-Martin också. Ridå..... eller? ;-)

Vi drog igång direkt med knäböjen. Jobbade på teknik och placering av stång (low bar, stöd på deltoideus, ingen kudde, puh....) innan vi började lasta på vikt. Jobbade uppåt och gjorde 3 x 3 reps med 72,5 kg. Med korrekt teknik och bra djup. Och sen typ 50 airsquats i högt tempo för att få lite fart på musklerna. Näst ut var marklyften där vi gjorde likadant - tekniken först, sen 3 tunga set med 3 reps i varje - 80 kg. Inga problem förutom med greppet men det är ju bara att bita i. Det blir liksom bara bättre om man tränar på det.... Direkt följt av 50 korta marklyft med en 22,5 kg hantel. Vackert....

Axelpress - här blir det mindre upptrappning eftersom stången väger 20 kg och jag inte klarar några enorma höjningar. Men vi trappade upp försiktigt och gjorde 3 x 3 med 27,5 kg vilket jag är enormt nöjd med. Och sen - yes, ni har gissat konceptet - 50 axelpressar med trekiloshantlar. Bänkpress likadant, upptrappning, sen 3 x 3 med 40 kg med RÄTT teknik och djup (ska jag vara helt ärlig har jag nog fuskat fint med djupet när det började bli tungt) och så ett 50-tal med bara stången, alltså 20 kg.

Vidare till dips där vi testade på att köra med en hantel i kläm mellan knäna. Gick sådär. En repetition funkar men tre...njaaa.... Och så 50 stycken vanliga dips på bänk. Sist men inte minst pullups där jag fick köra 2 x 3 negativa och 2 x 3 med Martin som assist. Och ett gäng latsdrag för att klämma ur det sista.

Det här blir alltså menyn framöver, fast splittade pass med bara 3 övningar - och så 5-6 korta set av varje, direkt följt av en lättare variant av övningen i högt tempo. Man blir väldigt mjölksyrestinn och skakig av de där sista snabba repetitionerna!

Sen har jag jobbat och cyklat hem och planerat NMT-pass och varit i Lund och roat mig med ett gäng NMT'are innan jag kom hem och åt mat. Det var den tisdagen. Nu är det dags att förbereda för morgondagens utmaningar :-)

Inga kommentarer: