onsdag 27 november 2013

Att slåss och skrika i en halvtimme...

Nä, det var inte ytterligare ett utbrott. Jag lovar. Men kontorsmassören var på besök i förmiddags och jag hade påpassligt bokat en tid. Meddelade att jag hade grym träningsvärk i "vingarna" och lite nackspärr som satt främst på vänster sida, på det vanliga stället.

Vår massör är idrottsmassör också. Kompetent och med starka nypor - och ytterst, ytterst bra på att hitta rätt ställen. I dag fick hon nackspärren att släppa, behandlade nåt som eventuellt skulle kunna vara förstadier till inklämning i axlarna (hej, slarv med rotatorcuffövningar och stretch) och hittade en massa äckliga spänningar på oväntade ställen. Över nyckelbenen, exempelvis. Vem f*n har spända muskler över nyckelbenen?

Så jag gormade och skrek och ojade mig och svor, försökte andas djupt och slappna av och trummade hektiskt med fötterna på kudden mellan varven. För det gjorde verkligen skitont men jag är också säker på att det gör gott. Träningsvärken då? Jo, den lever och frodas. Jag känner mig stelare och stelare och har ont på konstiga ställen, i muskler som jag inte visste fanns. Planen är att jag ska köra ett lätt teknikpass i morgon med fokus på knäböj, axelpress och dips. Jag ska förbereda allt här hemma och så får vi se hur det känns i morgon bitti. I eftermiddags var jag jättetrött men efter att ha instruerat NMT i kväll känner jag mig betydligt piggare och gladare!

Jag ska träffa PT-Martin på söndag morgon igen och ser fram emot att få ytterligare en "duvning" innan jag släpps loss för att träna på egen hand i några veckor. Det blir kalas. Fast nu ska jag inte fuska med uppvärmning och stretch har jag lovat massören. Annars kommer hon nog ta en ryslig hämnd när jag träffar henne i januari igen.....

Inga kommentarer: