söndag 10 november 2013

Allt för Hälsan - blandad kompott

I dag har vi tagit oss tid att vandra runt på mässan, prova grejer, prata med utställare, smaka och klämma och känna.

Jag upplevde mässan som väldigt blandad och jag är osäker på om jag gillar det. Träning i fokus - ja tack. Fanns många seriösa och bra aktörer, riktigt bra träningsredskap att testa på, utegym (fast inne), Spartan såklart. Träningskläder fanns det lite av, Lorna Jane var väl mest uppmärksammat tror jag, lite PT-grejer och sånt.

Hälsokostbiten tyckte jag också var intressant, träffade både på bekanta som Paulún och Holistic och på nya företag. Exempelvis ett företag som säljer frystorkad frukt som är alldeles knaprig och god, diverse grönsakschips etc. Bodystore och Svensk Hälsokost var givetvis också där och en massa mindre företag inom rawfood och superfood. Boktorget är kul även om jag inte köpte nåt - massvis med tränings- och hälsoböcker att botanisera bland. Men även här lite halvmysko grejer som svamp-pulver (magic mushrooms?), superfood-tabletter (alltså jag gillar mat...) och såna saker.

Sen har vi behandlingsdelen. Naprapater och massörer i massor, ja tack. Axelsons med en massa behandlare - också bra. Ett antal massagestolar och massagepryler - kan vara okej. Och så alla de där "konstigheterna". Diverse prylar och magnetkuddar och akupressurstavar och... ja... det blir lite foliehattsvarning ibland. "Överlista din cancer" var ett bra exempel - jag gillar positivt tänkande men här kände jag mig inte helt övertygad måste jag erkänna. Sak samma med skönhetsdelen - fina spahotell och sparesor, en massa ekologisk hudvård, och så sånt där lite mer märkligt. Elektrostimulering och magneter och "lyft utan kniv" och grejer.

Publiken var väldigt blandad - både träningsfreaks och såna som kanske hade behövt lite mer träning om jag nu får vara så fördomsfull. Utställarna var i de flesta fall entusiastiska och tog sig tid att snacka - personalen i hamburgerbaren där vi tog snabblunch var däremot direkt tjuriga och inte särskilt serviceminded. Skärpning Stockholmsmässan!

Det är kul med nya input men jag märker också att jag blir allt mera kritisk - jag accepterar inte allting vid första anblicken och det är nog bra så. Så länge jag kommer ihåg att säga JA oftare än jag säger NEJ...

Inga kommentarer: