lördag 23 november 2013

Lördags-NMT - glädjepass helt enkelt!

Lördag och NMT och ingen av oss instruerade eller ankrade utan vi bara deltog. Som på den gamla goda tiden. Kroppen var väl inte 100% fräsch efter gårdagens utmaningar men nog gick det att träna ändå.

12 stycken slöt upp med Ida som instruktör och bästa NMT-vovven Bisse som ankare. Perfekt start på en något gråmulen lördag med temperatur strax över nollan. Vi började med att gå och rulla axlar och veva armar som vanligt, sen när Bisse behövde ett toastopp fick vi stanna och göra övningar på stället ett tag :-)

Ut på gräsplan och stå i cirkel där alla skulle välja en siffra mellan 1 och 3 och så skulle vi byta platser när Ida hojtade vår siffra. Utan att krocka - och varje gång vi kom ut på plats igen skulle vi göra en burpee. Det drog upp temperaturen. Sen jobbade vi parvis men fortfarande i cirkeln. Den ene i paret stod på plats och gjorde en övning medan den andre sprang tvärs över cirkeln, rundade sin kompis (som stod mittemot) och tillbaka på plats och började göra övningen medan kompisen sprang. Det var fortfarande förbjudet att krocka och det blir extra roligt när en glad hund kutar kors och tvärs också!

Vi tog oss bort till utegymmet för lite cirkelfys i par. Tricepspress/situps, standups med kompisen som draghjälp, och chins/pullups med gummiband eller kompis. Vi jobbade i 2 minuter i taget och när man körde parövningar så bytte man givetvis efter första minuten. Mellan varje övning skulle vi springa en runda på kanske 250 m och medan vi väntade in alla stod vi på ett ben och blundade.

Därifrån transporterade vi oss bort till tvåvåningsbacken och körde tabataintervaller. Först armhävningar, sen backlöpning, sen knäböj (eller knäböj med puls och hopp och det var där jag började fatta hur trött jag var i benen) och sist backlöpning igen men med den lilla läckra twisten att i vilan så gjorde vi situps. Blörk.

Sedan fick vi själva ansvaret för den vidare transporten - de längst fram i kolonnen bestämde transportsätt och på Idas vissling sprang de längst bak längst fram för att ta över. Jag tror alla försökte bräcka varandra för det blev alligatorgång, ålning, ankgång, döende sälen m. fl. innan Ida kommenderade en kolonn efter henne och ledde oss in genom skogen och tillbaka mot starten. Sista biten upp mot hallen körde vi diverse varianter på jägarmarsch innan vi avslutade med 35 upphopp.

Jag hann springa 3½ km i dag vilket jag tyckte var ganska bra - och kroppen är mör. En lugn kväll på programmet innan jag ska klura ut vad jag ska hitta på för skoj i morgon!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Tack för att du sa till om bilderna. Jag kör också Safari så det verkar inte vara problemet. Nu har jag gjort jpf-filer istället, hoppas det funkar bättre. :)
Kram