onsdag 20 november 2013

Testpanelen: Apolosophy

På förra veckans event med 4good fick vi med oss produkter från Apolosophy, som är Apotek Hjärtats nya serie med bl a makeup. Tanken med Apolosophy är att det ska vara bra grejer till bra priser - alltså utan onödiga och suspekta tillsatser. Vilket jag absolut kan stödja.

Ofta får man typ en kräm eller duschtvål när man ska testa ett nytt märke, men Apolosophy var modiga och delade ut en ögonskuggepalett och ett läppglans fint inslagna i ett litet paket. Spännande, tyckte jag!

Jag är ingen stor sminkkonsument i vardagslag. Jag har en sminkväska hemma och en "ute" - alltså den som vandrar runt mellan gymväskan, cykelryggan och resväskan. Det är ungefär likvärdiga produkter i, om något så är ute-sminkväskan lite mer välutrustad eftersom den faktiskt används oftare! Innehållet är en BB-cream eller en färgad dagcreme, ett mineralpuder + en bra kabuki, lösa mineralpuderskuggor hemma och en ögonskuggepalett ute, bra penslar och mascara. Läppglans och/eller läppstift, jag brukar möblera om dem lite beroende på vad jag känner för. Rouge eller solpuder. Och så lite bra penslar eftersom jag inte gillar de där småprylarna som följer med i askarna!

I en vecka har Apolosophys ögonskuggepalett och läppglans fått följa med i ute-sminkväskan för att bli testade.
Ögonskuggepalett "Romantic Pink" med tre rosabruna färger och ett läppglans i färgen "Mulberry Grape". Spontant första intryck var att det var fina ögonskuggor men att läppglanset kanske var en aning för mörkt. Förpackningarna känns fina och lyxiga och ögonskuggepaletten öppnas inte och spiller ut färg över hela sminkväskan, absolut ett plus (kan vara anledningen till att jag inte längre har lösa mineralskuggor i ute-sminkväskan....)

Vanligtvis när jag sminkar ögon brukar jag bara dra ett par varv med en ljus skugga över ögonlocket och sen är det klart men när jag nu stod där med tre fina färger så har jag faktiskt använt alla tre varje gång. Ljus bas och lite mörkare effekter. Skuggorna är inte så färgmättade som mineralprodukter, de är lättarbetade och smular inte under ögat. De sitter kvar där man har satt dem även under en lång dag och färgerna blev jättefina. Jag har inte använt penseln som följde med utan en rejälare variant. Läppglanset är extremt drygt och ger fin färg med sparsam användning. Sitter kvar länge kan man inte påstå att det gör men det är ju läppglans och inte läppstift. Ett plus är att det inte ger torra läppar och det känns inte heller smetigt. Lagom, helt enkelt. Jag gillar.

Jag kan absolut tänka mig att köpa Apolosophys produkter nästa gång jag behöver fylla på sminkväskorna! Iofs fick vi med en rabattkupong i goodiebagen så den kanske kan komma till användning... Och så borde de komma med ett mineralpuder också så har vi täckt in allt jag behöver.

Bra jobbat med produkterna och cred till dem som vågar dela ut smink i stället för att bara ge en rabattkupong. Lite mera risky men större chans att folk testar grejerna. För övrigt fick vi ett gratis nagellack under minglet också men det har jag inte testat än. Eventuellt återkommer jag med recension om det känns aktuellt!

Inga kommentarer: