fredag 29 juni 2012

Fredags-duathlon - blörk!

I dag var ingen bra dag helt enkelt!

Började redan i morse då väckarklockan inte ringde och en vänlig fyrbening påpekade en timme efter vanlig tid att man gärna ville ha lite frukost. Turnaround time från sängen till hallen = 24 minuter, nytt rekord. Svängde in på jobbet bara 10 min senare än jag brukar (men så är jag ju morgonsåsig i vanliga fall också!)

Snabbfixade lite grejer och mölade i mig två grova mackor på frukosten med kollegor innan jag galopperade iväg till min utbildning. Under dagen formligen ösregnade det och jag hann oroa mig lite för cykelturen hem. Visade sig dock vara helt onödigt eftersom det gick över lagom tills kursen slutade - då jag snabbt fixade undan det allra mest akuta innan jag bestämde mig för att cykla hem och låta allt annat ligga tills på måndag.

Väl hemma hade jag således klarat av mina 16 km cykling och hade bara 8 km löpning kvar av dagens planerade fredagsfys. Satte mobilen och ipodden på snabbladdning medan jag drack lite vatten och grävde fram löpartights och sånt. I efterhand har jag kommit på att jag också borde ha petat i mig lite energi men så klok var jag inte just då!

Löpardojor på, solglasögonen, musiken - och finfint väder. Inget att klaga på. Eller? Jo. Benen tunga som betong, andningen funkade inte alls, inget flyt i steget, tungt-tungt-tungt, och håll i varenda liten uppförsbacke. Blä! Kämpade mig genom mina 8 km som tog över 50 minuter men ungefär en miljon gåpauser. Alltså det KAN ju inte vara halleluja varenda gång, det vet jag, men det behöver för FAN inte vara så jävla jobbigt heller! Och för övrigt slutade Endomondo logga kilometer mitt i rundan och Nike+ bara hänger sig varje gång jag försöker logga in. Som om det inte räckte med jobbigheter....

Nog om det. Har ätit en jättegod fredagsmiddag som jag strax ska avrunda med en portion glass bara för att det är fredag. I morgon blir det vilodag och kalas (fast jag tänker vara frivillig chaufför ;-)) och så är det helt garanterat mycket roligare att springa söndagslångpass sedan.

Inga kommentarer: