tisdag 26 juni 2012

NMT utan instruktör

Drog till Lund i dag för att träna som planerat. 18.13 stod det 12 glada NMT'are varav en provapåare - och ingen instruktör. Nån kollade facebook för att se om där fanns nån info, men inget nytt - och ingen instruktör. Men när vi nu var så många så tyckte vi att vi kan väl köra ändå - lite har vi väl lärt oss på tre månader och tillsammans får vi nog ihop nåt! Och det gick ju inte heller för sig att provapåaren inte fick prova på när hon nu hade vågat sig till träningen.

Så vi parkerade allas grejer i någons bil, ställde upp på nåt som liknade två kolonner och gav oss av. Turades om att leda gruppen och hitta på uppvärmningsövningar. Ålning, en runda på lekplatsen, lite brottning, backlöpning och diverse uppvärmningsövningar i ungefär en kvart. Sen satte vi ihop en styrke/konditionskombo där vi jobbade två och två. En sprang ner för backe och upp igen medan den andre gjorde en styrkeövning, sen byte tills alla hade kört fyra varv. Plankan, situps, Hitlers hund och armhävningar. Och så vila i jägarvila tills alla var i mål.

Vi sprang vidare ner till bäcken och körde cirkelfys. Dips på bänk, chins i räcke (vi körde två och två och två varv så vi hjälptes åt med chinsen), boxjumps på stock, "idioten" vid en rad träd i högt gräs, hoppa fram och tillbaka över bäcken, och "stjärnan". 1 minut vid varje station och två varv.

Vid det här laget hade vi kört i nästan en timme men lite till orkade vi nog med. Så vi joggade till en lämplig gräsplätt och körde en variant på en Ida-stafett. En sån där som utgår från magläge. Första varvet står alla i plankan tills alla har ålat under, varv 2 hoppa över kompisarna, varv 3 slalom emellan och varv 4 björngång i sidled över kompisarna. Roligt helt enkelt!

Sen joggade vi tillbaka och avslutade med 35 (!) upphopp i "kompisformation" och så lite stretch. Härligt och livat pass där alla hjälptes åt att få ihop det!

Inga kommentarer: