måndag 25 juni 2012

Två hemligheter om mig

Jag hatar att flyga. Och jag hatar att packa upp. Utresan går helt okej - jag är inte så road av att packa heller men eftersom det är början på nåt kul är det inga större problem. Samma sak med flygresan, den är jobbig men det finns roligheter att vänta i slutet av den. Men man kan lugnt säga att en dag som i dag inte hör till favoriterna!

Började med att packa och förvånas över att det är svårt att få ner grejerna i väskan. Och den här gången har vi liksom inte powershoppat för vi har inte haft tid. Alls. Sedan frukost och min ombokade sportmassage från i torsdags - jag kan säga att MTB-benen uppskattade den omsorgen! J hade kört fram bilen så det var bara att lasta in och ge sig av sen. I ÖSregn. Två timmars bilkörning senare (i fortsatt ösregn) var vi framme på Park & Fly, lämnade av bilen, blev instuvade i minibussen tillsammans med två andra par och befann oss på flygplatsen i god tid före avresa. Vi checkade in bagaget och slog oss ner på ett steakhouse som hade god mat och humana priser. En timme senare traskade vi genom säkerhetskontrollen (J åkte på den stora övningen med att sätta igång kameran, montera på objektiv etc men jag slapp trots att vakten kollade misstänksamt på min Boblbee-rygga) och sen kollade vi in shoppingutbudet innan det var dags för boarding.

Det var tur att jag hade laddat med mina vanliga "trygghetsgrejer" för flygresan: saltlakrits, vattenflaska, bok, iPod. För det var rätt mycket turbulens och i synnerhet landningen var ganska obehaglig i dag. Men jag överlevde som vanligt - otroligt nog!

Tåg och buss och promenad hem från bussen - i småregn och 13 grader. Vi har haft sån himla tur med vädret i Österrike så det känns orättvist att klaga faktiskt. Och nu dricker jag te och käkar ostmacka i min egen soffa med katterna i närheten. Allt är som det ska vara.

Och det där med att packa upp då? Jo, jag plockar upp det mest nödvändiga ikväll (astmamediciner och glasögon typ) och prioriterar att softa och att skriva matsedel och komihåglista till storhandlingen i morgon. Packa upp får jag göra i morgon... eller nåt.

Jag skriver ihop en lite längre semester-sammanfattning i veckan tänkte jag - för den som funderar på om sommar i Alperna kan vara nåt :-)

1 kommentar:

Suzan sa...

hatar också att packa upp!! =)