torsdag 28 juni 2012

NMT - tredje dagen på raken

Nu har jag nog lyckats bota NMT-abstinensen och bunkrat lite inför juli månad då det bara är ett pass i veckan. Som jag dessutom missar ett av eftersom jag har en tjänsteresa inplanerad *svärord, svärord, svärord*

Undervattens-Peter dök upp med fullpackad ryggsäck och vi var 10 glada NMT'are (varav TVÅ provapåare!) som hängde med ut i backarna. Efter lite uppvärmningsjogg dök våra två kompisar, fotbollarna B1 och B2, upp ur packningen. Det var dags för lagstafett. Vi skulle ta oss uppför backen en bra bit med bollen mellan benen (det är enklast att hoppa jämfota), göra 20 situps i uppförsbacke och sedan hoppa nerför backen igen och lämna bollen till nästa lagkamrat. Straffet för att tappa bollen på vägen var 5 burpees. Lagkamraterna som väntade körde under tiden växelvis 10 knäböj, 10 rygglyft, 10 armhävningar. Jag tappade räkningen men jag har gjort vansinnigt många armhävningar i dag, för det kom flera sen.

Mitt lag förlorade stafetten. 'Nuff said ;-)

Nästa utmaning var cirkelträning, 10 stationer. Peter packade upp ännu fler roliga grejer ur ryggsäcken: 4 gummiband, ett hopprep, en 2½ kg viktplatta fastbunden i ett snöre runt en liten stång och 10 kg-kettlebellen Igor! Och så hade vi tre stationer utan redskap, nämligen situps, armhävningar (!) och tricepsdips. Med de korta gummibanden körde vi stående bröstpress och en tricepsövning en arm i taget. Med de långa körde vi sittande rodd och bicepscurls. Hoppa hopprep ger liksom sig självt, stången med viktplatta greppades med underhandsgrepp och så skulle vi "veva" upp viktplattan för att stärka handleder och underarmar. Med Igor fick vi göra Peters vanliga favorit djupa knäböj med lyft av Igor till axelhöjd. 2 varv - 30 sek arbete, 10 sek vila/byte.

Efter cirkelträningen kom repet Rupert upp ur ryggsäcken och jag anade oråd. Japp, jag hade helt rätt - det var dags att springa på led uppför backen med repet på raka armar. Upp till hopprepet som Peter hade lagt ut, sen 10 burpees utan att släppa repet (i takt alltså!), sen vända och springa ner igen med repet uppe på raka armar, vända och stå i plankan tills Peter sa till. 4 varv. Första varvet låg hopprepet halvvägs upp i backen, andra varvet ännu högre upp, tredje varvet en bit till..... sen tänkte Eva kliva av på fjärde varvet men vi peppade och peppade och hon hängde med ändå, bra jobbat! Vi blev glatt överraskade när Peter hade flyttat ner hopprepet ordentligt till knappt halvvägs upp i backen, så då kändes 10 burpees helt överkomligt. Jag hade stora problem med plankan första två gångerna, hade fel fokus och spände mig och fick kämpa ordentligt. De två sista gångerna gick det mycket bättre, jag lyckades få bättre balans och även om det var tufft så kändes det helt okej.

Inkl. alla armhävningar i burpees så tippar jag att jag har gjort närmare 120 armhävningar i dag. Grymt!

Inga kommentarer: