tisdag 5 juni 2012

Möra ben - bra avslut på dagen!

Äntligen hemma efter ett promenadpass som nog var väldigt välbehövligt men det var tur att jag hade bestämt mig för att gå och inte springa för det var värst vad det kunde bli jobbigt i dag. Trött i benen, trött i fötterna (tror jag det efter 2 dagar i högklackat...), sen blev jag kissnödig, sen tyckte jag det var jobbigt att vara helt ensam i skogen, sen blev jag irriterad över att det dök upp andra människor för då kunde jag ju inte bara knata ut och sätta mig bakom närmsta buske, sen blev jag sur på att underlaget var som det var (grov singel är väl inte världens bästa underlag på ett motionsspår - eller?)... ni fattar. Allmänt jobbigt. Men det känns som om jag lämnade allt det där jobbiga ute i skogen nånstans och lyckades rensa ordentligt i skallen och det var faktiskt det som var syftet med det här passet. Förutom då att jag behövde samla steg till stegräkningstävlingen och veckoutmaningen och beta av en extra timme utomhus. Rena rama Kinderägget alltså :-)

Men när jag slutar tänka och bara koncentrerar mig på nuet händer det en hel del. T ex att jag märkte hur steget ändrades från långa steg där hälen tog mark hårt till kortare, mjukare steg som både fot och ben trivdes med. Och att jag träffade rådjur som helt plötsligt bara stod där mitt i spåret (fast inte stod still tills jag hade grävt fram kameran ur ryggsäcken, då...) Att jag fick för mig att springa lite där underlaget var mjukt och fint och att det faktiskt går att springa i fivefingers korta sträckor nu utan problem. Så om jag bara byter fokus så var det också mycket bra grejer med rundan!

Och nu: Hej, ledig dag! Åh vad jag har längtat. Ingen väckarklocka i morgon, inga morgontider att passa. Jag ska göra tre bra saker för att ladda mina batterier:
  1. sova tills jag vaknar av mig själv
  2. rida en lektion
  3. köra ett NMT-pass
Och så har jag planerat sovmorgon på torsdag och börjar sent på jobbet. Det borde ta hand om det mest akuta behovet av batteriladdning just nu när jag har råkat göra lite för mycket lite för länge och lite för ofta utan att hinna vila tillräckligt!

Inga kommentarer: