måndag 18 juni 2012

Jag trodde det skulle vara skitigare och lerigare...

... sa en av våra provapåare på dagens NMT-pass. Ungefär 30 sekunder senare ledde Daniel oss ner genom en härligt stillastående och illaluktande damm med vattendjup upp till mitt på låret och härligt gyttjig botten. Så, då var det klart! Daniel påstod att han inte hade hört vad hon sa men jag undrar nog jag....

Det var nästan Ida-varning på passet i dag - riktigt tufft! En ganska fartfylld uppvärmning med mycket löpning i varierad terräng, upp och nerför leriga slänter där man fick hasa och krypa emellanåt, "skydd" och ålning över en äng med högt gräs, björngång och krabbgång på alla möjliga sätt över en gräsmatta och så lite plötsliga armhävningar, situps, rygglyft och sånt.

Sen över till första styrketräningsdelen där vi körde olika parövningar. Brottningsövningar, baksida lår där partnern håller i fötterna och man hasar sig fram med axlarna i marken, kombination armhävningar/rygglyft och armhävningar/situps, inverted row och säkert en massa mera som jag har glömt. Svettigt var det i alla fall och vi blev attackerade av allehanda flygfän också eftersom det var totalt lä på den platsen.

Vi sprang vidare (det var här vi kutade genom bäcken), ålade i skogen, hasade nerför en slänt, stod i plankan i skogen, ålade under grenar m m som vanligt. Sen styrkeövningar på ny plats - nu använde vi varandra som vikt. Bära varandra på olika sätt - sittande på rygg, brandmannagrepp (som vi skippade eftersom jag varken vill bära eller bli buren på det sättet pga revbenet), kånka en kompis som sprattlar hej vilt. krypa med kompisen på ryggen, världens tyngsta situps där man hänger uppochner med benen runt partnerns midja och sånt.

Ytterligare en joggingsväng senare fick vi avsluta med en liten tävling där vi jobbade två och två. Den ene sprang rundan runt cricketplan (och utejympan) medan partnern gjorde så många situps som möjligt under tiden. Vi fick en kort paus på oss, sen byte - och den i paret som hann med flest situps vann matchen. Också roligt! Sen joggade vi ner, körde 29 upphopp i "kompisformation" och stretchade. Provapåarna såg ut att ha haft kul så vi hoppas de kommer tillbaka!

Inga kommentarer: