måndag 11 juni 2012

NMT - jamen då springer vi väl lite till då!

Eftersom Daniel hade löpfokus på förra veckans pass så tänkte jag att det gör han väl inte igen. Eller? Jodå. Det var brutalmycket löpning och mina ben var sega som gammalt tuggummi. Urk!

Uppvärmningsjogg på en kolonn med uppgiften att jogga i takt - gjorde vi inte det visslade Daniel, då fick vi slänga oss ner och göra en armhävning. Funkade sådär. Sen vände han på kolonnen och då sprang vi prickfritt så då var det inte roligt längre, alltså fick vi byta övning och istället köra "följa John" där visselsignal betydde att försteman i kolonnen skulle hitta på en övning som alla andra skulle göra efter. Och sen fick vi spela fotarbetes-fotboll som han kallade det. Med en tennisboll och där man hela tiden skulle röra på fötterna - gjorde man inte det visslade Daniel och laget fick en straffarmhävning. Fotbollsmatchen resulterade dock i en sträckning och ett ömmande knä så den bröt vi. Det går tyvärr alltid åt pipsvängen när vi ska brottas eller leka!

Sen annonserades det intervaller - två och två. Den ene skulle springa runt banan, den andre tvärs över gräset, och när vi möttes på andra sidan var det burpees innan man sen bytte så att försteman sprang tillbaka över gräset och andreman tillbaka runt banan. Första varvet höll jag igen lite, andra varvet sprang jag som sjutton och ville helst dö när jag kom fram och skulle göra burpees.... Som experiment fick vi även göra övningen två och två där vi höll i ett snöre som inte fick släppas, dvs vi var tvungna att koordinera burpees, och sen tre och tre där det blev ännu lite knivigare. Sega, sega ben var ordet!

Bara för att sätta pricken över i avslutade vi med en styrkepyramid, denna gång med plankor på mage och på rygg. 15 sekunder av varje, sen 30, sen 45, sen 30, sen 15 - och jogg på stället mellan plankorna. Extra roligt eftersom utejympan bredvid hade dragit igång så vi kunde sjunga med och jogga i takt! Sen fick vi jogga ner nåt varv, köra sidoplankor och så var det Daniels klassiska "åla-under-plankorna" innan ytterligare en nerjogg och stretch.

Jag tror faktiskt jag ska ta en vilodag i morgon. En sån där riktig vilodag där jag inte ens cyklar till jobbet. För jag är jävligt mör nu! 


Inga kommentarer: