måndag 20 oktober 2014

10 x 400 m. Igen. Är jag riktigt frisk?

Gjorde sällskap med kollega H till Stadion efter jobbet i dag igen. Lite senare än jag hade tänkt mig men det gjorde inte så mycket, för då hann jag jobba in lite komp som jag behöver senare i veckan. Jag mötte honom ombytt i foajén och vi åkte bort till Stadion och parkerade. Jag skuttade in på banan och började värma upp - H bytte under tiden om i bilen (varför inte på toaletten på jobb, verkar enklare, men tydligen inte för honom :-D). När han börjar sin uppvärmningsjogg har jag redan hunnit med tre varv och påbörjat löpskolningen, och efter tre stegringslopp är det dags för mig att köra.

Vi kommunicerar knappt under passet. Hejar lite om den andre kutar förbi medan man vilar - om man har nån röst att heja med alltså. Annars är vi i varsin bubbla medan vi kör det vi är där för att göra. Efter passet kan vi prata igen. Det är rätt skönt - att inte behöva vara social. Vi springer tillsammans men ändå inte, vi har varann som draghjälp för att komma iväg men på banan ansvarar var och en för sig.

Stegringsloppen gick bra i dag. Högt och fint steg och jag kände mig redo - eller, så redo som man nånsin blir för fyrahundringar. För handen på hjärtat - de är jobbiga. I dag började varvet med lätt motvind. På bortre långsidan kom motvinden och den var som starkast i nästsista kurvan, sen var det medvind på upploppsrakan vilket alltid är rätt skönt.

Första, andra, tredje intervallerna flöt på som vanligt. Tufft, såklart, men inte ohanterbart. Fart nånstans runt 1:45, jättebra. 4-5-6 är värst men jag höll ihop farten fint i dag. Mjölksyran i armarna gjorde sig påmind redan på femte intervallen, förmodligen sviter efter discopasset på gymmet i går. Sju och åtta gick bättre än vanligt. På nionde intervallen distraherade jag mig själv med komplicerade uträkningar av kilometertider baserat på hundrameterstider och det funkade väldigt bra - så bra att intervallen gick hela 5 sekunder långsammare än de övriga... Så jag var tvungen att trycka på utav bara helvete på sista intervallen och den gick på 1:42. Mycket bra - mycket nöjd löpare!

Nerjogg, foto, stretch, endorfinrus. Glatt tjatter i bilen på väg hem. Hem till proteinshake, banan, vatten, kram. 15 minuters yogastretch på mattan och en rejäl portion MAT. Viltfärsbiff med gräddsås, rotsakspytt, tomater och supergod fetaost/kesoröra med basilika och vitlök i. Förutsättningen för att jag ska få springa intervaller medan jag försöker bygga muskler är att jag äter ordentligt så det försöker jag verkligen göra på intervalldagarna!

Väskan är packad för benpass på gymmet i morgon. Mellanmål förberett. Grötkastrullen laddad. Det blir en bra dag!

Inga kommentarer: