fredag 31 oktober 2014

Fredagsfys: Run like the wind!

Det satt långt inne med fredagsfysen i dag men turligt nog hade jag bokat intervalldate med kollega H. Så då kunde jag inte riktigt fega ur.... Efter en strulig arbetsdag där en kollega bl a satt och tjurade hela dagen (I am not kidding you, en vuxen människa som betedde sig som en tjurig treåring och inte ville prata...) gick jag och bytte om och sen åkte vi till Stadion. Tomt, som vanligt.

Business as usual. Jag går raka vägen in på banan och börjar värma upp. Rotationsövningar, tre varv jogg, sedan löpskolning. Ungefär när jag är halvvägs i löpskolningen är H klar med att byta om och börjar värma upp. Inget snack. Jag avrundade löpskolningen med några varv backward running som också får lite fart på baksidorna och så sprang jag tre stegringslopp. Taggade, laddade, drog igång intervallerna.

10 x 400 i dag igen. Jimmy föreslog ett annat upplägg med 300 m, kort vila, 150 m, längre vila etc som jag inte riktigt fick kläm på utan bad honom skriva det i mailet han ändå ska skicka med bilderna på mina skinkor med nålar i. Har inte dykt upp än så det blev 10 x 400. Fördelen med fyrahundringar är att man slipper tänka - man ska bara sikta på mållinjen!

Första intervallen var överjävlig. Inget funkade. Verkligen inget. Andra, tredje fick jag lite flyt. Fast sen fick jag mjölksyra i armarna - tackar gårdagens discogym för det! Sen kändes det extremt långsamt på sexan, jag ångrade lunchen lite och tyckte det var väldigt segt men konstaterade att tiden var 1:45 så det var väl inte så hemskt. Kämpa vidare nu - bara 4 kvar! Jag bet i, H passerade, vilade, flåsade (vi har inte mycket utrymme att heja på varann utan vi flåsar mest på varsitt håll...), räknade andetagen sista 80 m (jag brukar räkna ner från 20 från en fast punkt på upploppsrakan och det stämmer nästan alltid). Bara tre kvar. 8 och 9 kändes förbaskat obehagliga men som vanligt inte mycket att diskutera. Jag kastade telefonen på H och bad honom fota på sista varvet eftersom han var klar med sitt pass, laddade och stack ut på sista varvet. Mjölksyra och obehag vid 200 m, men bara 200 m kvar. Genom kurvan, tryck-tryck-tryck sista biten - slå av klockan på 1:40. YES!
Så snabb att jag blev suddig :-) Sista 10 m på sista intervallen.

Andas. Svära. Skölja munnen. Andas. Jogga ner lite, stretcha, dra på sig överdragsjackan. Stretcha lite till. Endorfinbubbla med H. Mot bilen, överdragskläder, vatten, energibar att tugga på. Det ramlade in ett sms från Joakim "hojta när du är på G så sätter jag igång maten" och jag jublade tillbaka att jag var hemma om 7 minuter. Kom hem till mat som var på gång och kunde gå och duscha och sedan komma ner och få maten serverade. Den där kalla ölen till satt väldigt fint!

Jag är omåttligt stolt över att jag faktiskt gjorde det här i dag. Det var inte helt självklart men fy tusan så bra det kändes efteråt! Nu tar vi helg :-)

Inga kommentarer: