söndag 26 oktober 2014

Bonuspasset: Söndagsbur med Israel!

Vi hängde på låset på Älska Mat i förmiddags och körde en handlingsrunda för att införskaffa alla grejer vi kikade på i går. Mycket godsaker följde med hem vill jag lova :-) Sen stuvade vi in allting i bilen och gick en runda i Centralens mathall. Pumpkin Spiced Latte från Starbucks, traditionsenligt för säsongen, och varsin lunch att ta med hem - sushi till mig och smörrebröd till Joakim.

Sen hade jag bokat mig på Buren på Friskis - ett pass som numera är 80 minuter långt. 80-minuter-död-och-helvete-kör-så-det-ryker-buren kan man säga. För Israel hade verkligen ansträngt sig för att lägga upp ett kul, varierat och intensivt pass! Jag teamade ihop mig med en kille jag inte kände och vi hämtade utrustning. 2 mattor, en boll (vi fick tag på en 8-kilos som Israel tyckte var väl tung men sen när han såg att det var jag som skulle köra med den tyckte han att "hon är stark, det går bra") och ett par mittsar.

Vi värmde upp med diverse jogg och rörlighetsövningar. Plankan 5 pers på led tills Israel hojtade "go" då vi sprintade en långsida. Samma koncept med mountainclimbers, situps och armhävningar. Därpå följde jobb två och två med bollen. Rygg mot rygg, boll runt kroppen med rotation, boll mellan benen och över huvudet. Kast med boll kombinerat med thruster. Situps med boll till stående och kast. Tungt som faaaan med 8 kg kan jag meddela!

Sen blev det fler parövningar. En person i statiskt arbete (jägarvila, handstående mot vägg) och en som gick krokodilgång eller hoppade i sidled i armhävningsposition. Och så fick vi leka "gatlopp" a la gladiatorerna, med mittsar på två långa led och kuta förbi leden mellan våra kompisar försökte stoppa oss. Galet och barnsligt roligt, tufft, utmanande och adrenalinstinnt. Svinkul!

Därpå blev det några minuters vila för att organisera in oss och varsin stepbräda i buren. Vi ställde upp stepbrädorna parvis framför chinsräcket. Nu skulle en av oss jobba i räcket medan den andre jobbade med brädorna. Första övningen - liten latskontraktion i räcket, 15 tricepsdips mellan brädorna, byte. Sen toes to bar i räcke, djupa knäböj med hopp upp på bräda. Givetvis chins/chest to bar i räcke och utfallshopp på bänk. Burpees med hopp upp i räcke, flera tricepsdips. Och så killer-kombinationen där man skulle göra 10 toes to bar och 5 burpees med touch på räcke och hänga kvar på sista medan kompisen körde knäböj med hopp på bräda.

Som avslut körde vi 3 stationer, 4 minuter i taget. 4 minuter i monkeybar (vi turades om att gå och hjälpa varandra), 4 minuter kettlebellvariationer under Israels ledning (jag gjorde snatch med 10 kg och det var inte ens jobbigt, vad hände där?) och 4 minuter på löpband där jag mest svor för att jag inte fick in den hastigheten jag ville ha. Äntligen dags för stretch.

Jag gillar ända-in-i-kaklet-död-och-helvete-buren-i-80-minuter. I morgon blir det en annan slags in i kaklet - 10 x 400 m på bana. It's growing on me....

Inga kommentarer: