fredag 24 oktober 2014

Discofredag!

Gomorron från Friskis omklädningsrum! (Fotograferat efter passet, därav pumpen...)

Tidig cykeltur till Friskis i dag för ett morgon-discofredags-pass! Det var riktigt skönt faktiskt. Det var väldigt skönt i sängen när klockan ringde och jag var ungefär tio sekunder från att säga till Joakim att ställa om en klocka och låta mig sova 1½ timme till. Fast sen kom jag på att resten av dagen skulle bjuda på mycket stillasittande så då tvingade jag upp mig själv ur sängen ändå. Frukost, te, morgontidning, packa ihop grejer och cykla mot Friskis alltså. Ett underbart tomt och lugnt Friskis också.

Jag siktade mot bänkpressen så fort jag var uppvärmd och drog igång. Ett uppvärmningsset med bra stång och sen 5 x 5 tunga med fokus på att stången skulle nudda bröstet i varje repetition. Träningsvärken i bröstryggen gjorde sig påmind måste jag erkänna!

Vidare till flyes i lutad bänk och så tricepsdips som jag för enkelhetens skull körde i assisten i dag men jag borde nog köra med gummiband i dipsställning framöver i stället, jag tror det ger en bättre vinkel då jag också vill komma åt bröstmusklerna. Sedan intog jag kabelmaskinen och körde enhands tricepspressar, bicepscurls med rep och dubbla curls med handtag i kabelmaskin. Väldigt tungt och väldigt tillfredsställande på nåt vis. Det tog några försök att få en bild efteråt för det var rätt skakigt i armarna!

Cyklade hem och satte mig och jobbade i träningskläder tills jag kom på att jag visst borde duscha och byta om innan jag cyklade ut till kursanläggningen. Stillasittande, Powerpoint-marathon och alldeles för lite mat för en sån som jag. Förmodligen lagom för en som sitter still och gör av med 1800 kcal/dag men jag var heeeelt utsvulten när det var dags att cykla hem!

Jag var lite småstressad och cyklade med uppdragna axlar och spända käkar. Plötsligt såg jag vad jag hade framför mig - en underbar allé i glödande höstfärger. Andas ut, släpp axlar, släpp käkar, le och njut. Det var så vackert! Sen kom jag hem och fixade kalvfärsbiffar, potatisgratäng och broccoli. Ett glas gott rött vin passade perfekt till - nu är det helg. Rolig helg, kul grejer på tapeten!

Inga kommentarer: