onsdag 8 oktober 2014

Lyssnar du på din kropp?

Och kanske ännu viktigare: Hör du och förstår du dens signaler?

I dag var "en sån dag" då jag verkligen fick lyssna på kroppen kan jag säga. John från Supernature sa i början av testperioden att supermaten kommer hjälpa oss att bli bättre på att lyssna på vad VI vill - både kropp och själ. Jag avskrev det som "flum" men nu vete tusan. Jag tycker jag har varit rätt så bra på det redan innan men emellanåt blir jag ändå fascinerad över signalerna och vilken effekt jag får om jag hörsammar respektive ignorerar dem.

Utbildning i dag - sista delen av min Lean Six Sigma utbildning som ska göra mig bättre på processoptimering och kvalitetstänk. Jag har alltså suttit still och lyssnat mest hela dagen förutom när vi har haft grupparbete. Kursen går i Köpenhamn och jag cyklar till tåget - plus att det blir några minuters promenad när vi ska iväg och äta lunch. Lunchen i dag serverades på en italiensk restaurang och bestod av en liten grönsallad samt en finfin buffé med pizza, pasta och risotto.

Jag är inte rädd för kolhydrater men det här var för mycket till och med för mig. Magen stod rätt ut en timme efter lunch, inte alls van vid att hantera dessa mängder stärkelserik mat - även om det var fantastiskt gott. Gasigt och rörigt var det hela eftermiddagen och inte mycket att göra åt det. När jag kom hem kände jag mig i total obalans. Extremt törstig. Övertrött i hjärnan och väldigt babblig samtidigt som kroppen var både pigg och trött. Jag drack vatten. Andades. Yogade i en halvtimme, tog en varm dusch och serverade mig själv en middag som balanserade upp lunchen litegrann. Laxfile, en hög gröna bönor, en liten avokado med en klick skagenröra. Det känns betydligt bättre och längtan efter "godisskåpet" är som bortblåst efter att jag har matat min kropp med det den behövde! Håller tummarna för bättre lunch i morgon....

Det där med yogan, ja. Jag har gjort slag i saken och investerat i en prenumeration på Yogobe av flera anledningar. Idén är helt fantastiskt bra - tillgänglig yoga, precis där du är. Jag behöver yoga och rörlighetsträning men har svårt att vara tillräckligt disciplinerad så ofta blir det bara fem halvdana minuter tills jag tycker att nåt annat är viktigare. Med Yogobe kan jag välja ett pass i lämplig längd och med fokus på det jag behöver just då - och sen behöver jag bara följa instruktionerna. Skönt. I dag blev det en höftöppningssekvens med en norsk instruktör. Det finns sekvenser på svenska, norska och finska - de finska har jag sorterat bort för jag begriper inte ett ord. Yoga på norska fungerar däremot helt okej förutom att jag alltid skrattar åt instruktionen "Husk å pust. Dyp, god pust...." som låter väldigt rolig i mina öron!

Koden "babyrunner" ger fortfarande 14 dagars gratis prova-på-abonnemang hos Yogobe så om du inte har testat så skutta in och gör det!

Inga kommentarer: