söndag 5 oktober 2014

Discosöndag!

Jag VET. Det är Discofredag som gäller men den här söndagen blev det discoträning på gymmet i alla fall :-) Bara för att det är väldigt roligt att discoträna! Träningsvärken från gårdagen är påtaglig men inte handikappande. "Tigerbrottningen" gjorde mig som vanligt så stel i nacke och axlar att jag fick inleda dagen med en omgång liniment för att få lite fart på cirkulationen!

Joakim skulle träffa PT-Martin på gymmet och jag hängde på för jag skulle ändå träna. Jag hade redan förberett passet i träningsdagboken - "bodybuilding"-pass för bröst och armar. Alltså inledde jag med uppvärmning och gick sen till bänkpressen och bänkade ynka 35 kg, 4 set x 8 reps, men med asbra teknik och fint djup. Det sög fint i musklerna vill jag lova. Vidare till flyes i lutad bänk där jag bemästrade 2 x 8 kg men till de 2 x 10 kg jag körde i våras är det en bra bit kvar! Nåja, man blir bra på det man tränar, det vet jag ju.

Triceps nästa. Dips i dipsställning - med gummiband. Jag brukar kunna klämma 4 x 8 reps men i dag blev det 7-6-5-4 i stället och vackra var de knappast. Men jag gjorde dem. Avslutade med ett gäng snabba dips på bänk och så tricepspress med en hand i kabelmaskin. Pumpen var påtaglig och mjölksyran och krampkänningarna också! Biceps var sist i raden i dag - bicepscurls med rep i kabelmaskin samt enarmscurls i samma. Kontroll, teknik, hårt arbete. I sista set bankade jag upp vikten ett snäpp och konstaterade att det visst gick. Ingen anledning att fega alltså!

Armarna skakade efter passet. Armarna är fortfarande 4 timmar senare knappt funktionsdugliga och jag undrar hur jag ska kunna lyfta dem till tangentbordet i morgon :-D

Efter dusch och lunch tvingade Joakim iväg mig att lämna kläder till återvinning, handla mat till människor och sand och mat till katter. Som han sa "det är ju skönt att ha det gjort så kan du slappa sen" och det har han rätt i. Fast mataffärer som möblerar om hela j-a tiden är inte mina favoritställen. Inte heller begriper jag varför hyllan med glödlampor ska ha en massa lampor som lyser en rätt i ansiktet när man ska leta upp lampa. Förbaskat stressande, tycker jag! Nåväl, nu har jag landat i soffan med en mugg "Ljuv svart synd" från Tefrossa och mörk ekochoklad från Vivani. Välförtjänt!

Inga kommentarer: