lördag 25 oktober 2014

Sånt man kan göra på en lördag...

Sova länge. Äta mysfrukost. Saneringsåtgärder i kattlådor och duschkabin. Minilunch hemma och sedan bussen in till stan för att spendera några timmar på Älska Mat & Vin!

Där finns det mycket kul att roa sig med. Smaka lakrits från Lakritsfabriken och äppelmuster på olika äppelsorter. Diverse medelhavsdelikatesser. Skånska smaktallrikar och skånsk dryckesbar med öl och äppeldrycker. Man kan krama om sin naprapat också, provsmaka ungerska viner och fransk champagne, gå på föreläsning om cider - och så kan man gå på toscansk vinprovning innan mässan stänger för dagen.

Sen kan man promenera bort till Vigårda Grill som öppnade på Malmö C i somras. Där serveras schyssta burgare till överkomliga priser - och så har de faktiskt rättigheter så man kan dricka vin eller öl till maten. I dag var efterrätten chokladmousse för det facila priset tjugo spänn så vi festade loss ordentligt :-)

Efter den rejäla middagen kan man åka hem och landa i soffan med de goda pralinerna man har köpt på mässan och öppna en flaska gott mörkt öl som jag fick i födelsedagspresent. Mörkt öl + mörk choklad = otroligt gott. Final i Atleterna som följs av Downton Abbey - och så ska jag skriva komihåglista till i morgon när vi ska iväg till mässan och handla lite goda grejer. Äppelmust på bag-in-box till exempel. Marmelad från Hafi, goda kryddblandningar, glögg, lakrits, lammkorv... och mera choklad. Det finns gott om godsaker att fylla skåp och skafferi med. Brukar vara lite lugnare på söndagar också...och eventuellt kan man klämma in en liten provning också.

Inga kommentarer: