torsdag 9 oktober 2014

Gör nån annan glad!

Dagens vardagsupplevelse: Tågföraren på Öresundståget. De har ett ganska otacksamt jobb tror jag - obekväma arbetstider, ofta ensamarbete, och kunderna är garanterat inte supertrevliga alla dagar. Så att rösten i högtalarna ofta är mekanisk "Nästa: Hyllie. Utstigning höger." är inte så konstigt.

Men i dag var upplevelsen en annan. När vi lämnade Köpenhamn lät det glatt i högtalarna "God eftermiddag mina damer och herrar. Hjärtligt välkomna ombord på detta tåg som tar oss till Helsingborg via... (uppräkning av stationer). Jag hoppas ni får en riktigt trevlig resa med oss och önskar er en härlig kväll". Hela ramsan upprepades på engelska och även i Kastrup fick vi ett liknande utrop.

När tågvärden kollade biljetterna tackade han också glatt och önskade "trevlig dag".

Jag funderade lite på om jag skulle prata med en vilt främmande man men när jag klev av på Triangeln och mötte min tågvärd på perrongen var jag bara tvungen att gå fram till honom och tacka så mycket för bra service och trevliga högtalarutrop. Han blev glad och jag blev glad för att jag gjorde honom glad - och han vinkade av mig med ett "Tack så mycket, ha en fantastisk kväll".

Faktiskt är jag rätt övertygad om att vi borde berömma folk oftare när de gör sitt jobb fast med lite extra bonus eller på ett extra trevligt sätt. Jag ska i alla fall försöka notera det och berömma oftare - för visst blir man glad av lite positiv feedback?

För övrigt valde jag att åka med ett tåg 10 minuter senare i morse och la de extra tio minuterna på en yogasekvens. Strax är det dags för mattan igen så att jag kan räta ut ländrygg och höfter efter dagens ändlösa sittande.

1 kommentar:

Sanna sa...

Åh! Jag vet precis vem det är, har också åkt med honom. Han är helt underbar. Sist jag åkte med honom så kom han in i hytten och sjöng om kontroll av biljetter. :D