lördag 4 oktober 2014

Produktutveckling: Grönsaker till frukost!

Det här inlägget är helt osponsrat men jag hittade en bra grej på Ica och kände att jag behövde dela med mig.

När jag handlade på Ica Maxi Toftanäs i torsdags kväll botaniserade jag bland frukt och grönsaker för att hitta godsaker till avdelningens fredagsfrukost. Och där hittade jag den här roliga grejen:
En plastmugg med lock - fylld till brädden med grönsaker. Tanken är att man häller i äppeljuice, kör ner mixerstaven och mixar, locket på och ett sugrör i och vips har man en grön smoothie. Äppeljuice hade man väldigt praktiskt ställt precis ovanför kyldisken (fast jag gick bort till mejerikylen och tog en annan variant jag tycker bättre om).

I dag var det dags att testa grön juicesmoothie till lördagsfrukosten. Jag valde varianten med ingefära för att jag gillar det till frukost. Och så vågade jag inte köra ner mixerstaven i den tunna plastmuggen utan använde min vanliga mixerbägare. Bara tanken om hur köket skulle se ut om muggen sprack... ;-)

Sen blev det så här. En grön grej med lite oranga fläckar. Smaken var fräsch och god, konsistensen inte helt jämn men jag kanske borde ha mixat lite längre. Funkade utmärkt till frukost, återstår att se om jag får "bonus" på ingefäran under NMT-passet nu då!

Det är inte billigt - 15 kr kostar bägaren och så tillkommer juicen. Men det är enkelt och det kan man betala för!

Inga kommentarer: