söndag 19 oktober 2014

Triathlon. Cykla till gymmet, träna, simma hem!

Det regnar i Skåne. Ganska så ordentligt! Jag cyklade till gymmet vid halv elva för att träffa PT-Martin. Det småregnade lite mysigt - ingen big deal utan helt ok cykelväder där ett par tunna vindbyxor och en regnjacka höll mig någorlunda komfortabel.

Jag kom till gymmet, bytte om, drack BCAA, gjorde lite uppvärmningsövningar och lite yogaövningar för att mjuka upp ryggen inför bänkpressen. Sen körde vi igång. Bänkpress med varningen "nuddar stången inte bröstet så blir det en extrarepetition". Lutade hantelflyes. Tricepsdips. Tricepspressar och två varianter på bicepscurls. Martin påpekade att jag blev ett äkta "vein monster" i bicepsövningarna och visst var det så att ett antal vener "poppade" ut jättefint på axlarna :-D

Efter avslutat pass och planering av nästa träff var slutklämmen "grattis till pumpen". Jovars... Det ÄR roligt att discogymma helt enkelt. Särskilt med PT så att man får superteknik och superkontakt med alla muskler i varje repetition och varje övning!

Jag stretchade lite på egen hand och gick sen och drog på mig överdragskläder igen för att cykla hem. Noterade att regnet hade ökat avsevärt och blev ganska dyngsur på bara några minuter. Men jag kom ju precis förbi Lidl och Coyntha tipsade om igår att de hade löparkläder denna vecka så jag var tvungen att ta en vända in. 400 kr innebär ett par löpartights, två par handskar, en underställströja och en tjockare tröja som är supermjuk och så snygg att man kan ha den på jobbet. Perfa. Plus tre burkar kvarg och en påse nötter.

Cyklade vidare hem i brutalt ösregn och på sina ställen hade jag vatten upp över fotknölarna när jag trampade på. Mysigt värre! Men man överlever ju det också, jag kunde ändå inte bli blötare om jag så hade ställt mig i duschen och det är ganska varmt ute. Kom hem, drog upp torr handduk ur väskan, klädde av mig blöta kläder och torkade mig hjälpligt innan jag skuttade upp i en varm dusch. Skönt att få torra underkläder måste jag säga :-D

Inga kommentarer: