torsdag 23 oktober 2014

Hallå, baksidan.. jag söker samband?

Och nog fick jag kontakt med kroppens baksida på dagens pass med PT-Martin, även känd som Martin Urk Rosell. Fy sjutton.

Vi inledde med tyngsta basövningen - marklyft. Tunga femmor - och jag är lite besviken på att jag har tappat så mycket teknik att jag inte orkar lyfta ordentligt tungt. Men det kommer tillbaka, det vet jag, och det är bättre att jag fokuserar på muskelkontakt och teknik än på hur mycket jag har på stången. Utrymme för förbättring finns och jag vet vad jag ska jobba med. Sedan fick jag stifta bekantskap med good mornings som jag faktiskt aldrig har kört med nåt tyngre än ett kvastskaft men det är definitivt en bra övning för mina baksidor. Väldigt fin muskelkontakt. Sista övningen för baksida lår var "finnen" i ribbstol - nu utan assistansen från latsdragmaskinen, men jag ska köra med lätt frånskjut från golvet i stället och se hur lite frånskjut jag kan nöja mig med. Tufft - men kul!

Sen var det dags att flytta jobbet lite högre upp och jobba chins. Negativa chins och chins med Martin som assist. Tungt även här, det märks att jag inte jobbat på dem och just basövningarna är lite färskvara. Men - man blir bra på det man tränar så det är bara att nöta på! Vidare till lite varianter på rodd i kabelmaskin för att hitta optimal kontakt. Jag har erkänt svårt för t ex skivstångsrodd med brett grepp och kör ofta med smalt pronerat grepp i stället och det var också det som gav bäst kontakt och aktivering i kabelmaskinen. Sista övningen var två olika varianter på kryssdrag där den ena var tekniskt svårare men gav kramp i musklerna mellan skulderbladen. Det har jag nog aldrig haft förut :-)

Det kändes tungt att cykla till jobbet efter passet och ännu tyngre att cykla hem i motvind. Jag analyserade varför och kom fram till att jag ju valde salladsbuffé och ägg&räkor till lunch och det ger helt enkelt inte tillräckligt med bränsle. Banan och nötter under eftermiddagen räckte inte heller så när jag kom hem stoppade jag i mig en portion yoghurt & kvarg med blåbär och så blev det omelett till middag lite senare.

I morgon blir det lite av ett specialschema - planen är att riva av ett tidigt discopass på Friskis, sen jobba hemifrån några timmar och så ge mig av till jobbets kursanläggning vid lunchdags eftersom vi har medarbetarmöte hela eftermiddagen. Det blir en lång fredag så jag kortar av den lite genom att starta dagen med träning och så vet jag att jag har allt viktigt avklarat när jag kommer hem sen och kan ta helg med gott samvete!

Inga kommentarer: