lördag 4 oktober 2014

NMT. Äntligen. Lycklig ända ut i tårna!

Lördag. Sömnig dimmig morgon som fick tillskott av pirrig energi när solen kom fram och NMT-kläderna på. Upp på cykeln efter en god frukost och ner mot Bulltofta där vår nye australiensiske instruktörskollega Greg väntade. I 16 grader och sol och helt underbart oktoberväder. Jag blev studsig och glad i hela kroppen av att stå där och ladda med gänget.

Vi drog igång. En kort jogg, lite komigångstretch och sen ut på gräsplan. Där fick vi springa och kasta oss i gräset och åla. Gräset var fuktigt och nyklippt - enough said! Dyngsura gräsiga kläder och klafsklafs i skorna!

Sedan fick vi roa oss med parövningar av olika slag. Situps och armhävningar och axelpressar, sitta ned och stå upp med ryggarna mot varandra och springa en bit och sen på't igen. Krypa i åttor runt benen och hjälpa varandra. Få jobba med en kompis, tjoa och heja, njuta av sol och värme och utomhus. Yay! Vi bröt av för lite gruppövningar - ålning under plankor och två olika varianter på över/under (där fick jag lite bonus på frukosten, mmmm....ingefära....) och lite kampövningar innan vi fick repetera samtliga styrkeövningar och försöka slå vårt eget rekord från förra gången. Jag låg ungefär på samma nivå förutom på situpsen där jag drämde till med hela FEM extra repetitioner. Löjligt nöjd :-)

Vi körde jägarmarsch tillbaka och stannade vid en gräsplätt för att köra 45 härliga upphopp och avslutande stretch. Och sedan bjöd Fikajouren på kanelbullar när det nu var kanelbullens dag. Tjoho!

Jag känner mig nöjd och lycklig ända ut i tårna. Det var så skönt att få träna, att känna att kroppen KAN utan att det knyter sig i luftvägarna, att jag fortfarande är relativt stark (fast armhävningarna söööög rent tekniskt i dag, de var apdåliga) och jag njuter av lyxen att nån annan lägger upp passet så att jag verkligen bara behöver vara där. Jag blir toklycklig av NMT - precis som i början. Det är kärlek och träningsglädje!

I morgon tror jag bestämt att jag ska discogymma. Bröst och armar. Det är också rätt roligt :-)

Inga kommentarer: