tisdag 14 oktober 2014

Wohoo, it's leg day! (PT-pass)

Det blir aldrig jätteskönt att masa sig ur sängen halv sex eller att sätta sig på cykeln före halv sju. Men det är så himla värt det när man får in ett riktigt bra träningspass före klockan åtta!

Jag mötte upp PT-Martin på gymmet klockan sju (då var jag uppvärmd och klar efter 20 min på cykel och 5 minuters jobb med kvastskaft i gymmet) och sen drog vi igång "leg day". Med vissa svärord över vad jag har tappat de här veckorna då jag inte kört tung styrketräning utan snarare explosivitet och stabilitet tog jag mig igenom passet.

Knäböj - vanliga djupa med stång. Jag älskar racket på F24S Värnhem som passar mig helt perfekt i höjd och står framför spegeln så att man ser vad man håller på med hela tiden. 5 x 5 knäböj och sen vidare till dagens plågsamma komplementövning: split squats med bakre foten på bosu-boll. Vingligt, I tell you! Inte lättare med en kettlebell i varje hand heller.... Sista benövningen var benspark i maskin, också en välkänd klassiker som är ganska plågsamt. Man blir liksom stelbent och halt efteråt....

Andra halvan av passet ägnade vi åt axlar - min svaga punkt men samtidigt nåt jag gillar att träna. Militärpress med skivstång först och som jag svor över teknikfel och tappad styrka... Inte vackert. Men det ska bli det igen - bara att nöta rörelsebana! Efter ett gäng sidolyft och shrugs var jag rätt nöjd med pumpen i spegeln, det fanns ju muskler där fortfarande.... så de gör nog comeback tänker jag :-)

Stretch, proteinshake, dusch och fix (och japp, jag hade glömt att packa ned sminkväskan men har som tur är en "emergency stash" med bb-creme och mascara i träningsväskan, vis av erfarenhet) och cykeltur till jobbet. Sådär behagligt efter benpass... Sen har jag ätit ordentligt och jobbat ordentligt och cyklat hem på möra ben för att laga mat. Strax på väg mot Bulltofta och B.A.B.Y. Runners Team där jag ikväll mest ska vara social och teknik-coacha lite eftersom det inte är jag som är "head coach" just i dag. Tänkte inte springa någe vidare mycket på de här betongstolparna nämligen.....

Inga kommentarer: