fredag 15 mars 2013

Inspirationskväll med B.A.B.Y.

I går kväll var jag på inspirationskväll med nätverket B.A.B.Y. som bjöd på spännande föreläsningar och trevligt mingel.

Först ut var Shirin Djavidi, som berättade om hur man tränar sig yngre - hur cellerna och i synnerhet immunsystemet blir piggare av träning. Helt klart logiskt, jag gillar hur hon tänker! Nästa föreläsare var Erika Kits Gölevik som pratade om att vara Stark På Riktigt. Hon har precis gett ut en bok som jag undrar om jag inte borde försöka få tag på. Det viktigaste jag tar med mig är tanken om träningens fyra ben: kondition, styrka, rörlighet, koordination. Precis det vi tränar på NMT! Och så att träning ska vara roligt och att man måste ha mål att jobba mot. Gärna konkreta mål. Sist ut före pausen var en presentation av mynewsdesk som är fantastiska pressrum på webben - inte så relevant för mig just nu, men vilka kalasbra funktioner för alla företagare därute.

Sen var det paus, mingel och mat. Eller - jag trodde att det skulle vara mat, men det var snarare smakprov och det var väl kvällens enda besvikelse tycker jag. En liten räkcocktail med chili och mango, fantastiskt god - men liten. Och en underbar pannacotta. För tränande tjejer som kommer till event 17.30, förmodligen strax efter jobbet, hade man kunnat servera något lite stadigare. Jag klarade mig tack vare en rawfoodbar som jag hade i väskan och så fick jag ta en kvällsmacka när jag kom hem till Stinne sen.

Efter pausen inledde Terese Alvén med att prata om ätstörningar, träning och hälsa. Hon har skrivit en bok om sin egen resa som jag i stort sett sträckläste och berördes väldigt mycket av. Det var många matnyttigheter i föreläsningen och Terese gjorde det fantastiskt bra trots att det tidvis var lite känslosamt för henne att berätta om sin sjukdom. På detta följde en presentation från Söderberg & Partners om att trygga sin pension och sin sjukförsäkring även som egenföretagare - som var riktigt bra även om det just nu inte är superintressant för mig. Avslutningsvis kom fantastiska Cecilia Duberg som pratade om att nå sina mål, att våga förändra och att fundera på vem man själv är - inspirerande och något jag verkligen tar med mig!

Det var en riktigt trevlig kväll och jag valde också att köpa det specialdesignade armbandet för att stötta nätverket och forskning i kvinnors hälsa.

Armbandet finns att köpa här om du också tycker det är snyggt!

I morse började jag dagen med en kortkort morgonjogg för att spara krafterna till morgondagens utmaning. Kämpar nu med att pyssla en svett-tålig namnskylt och så är det snart matdags. Vi laddar!

Inga kommentarer: