torsdag 14 mars 2013

Produkttest - Core Protein Bar

Som jag har skrivit tidigare ingår jag numera i ett gäng tränings- och hälsobloggare som får vara testpanel för Svensk Hälsokost. Den första produkten vi har fått hem på prov är Core Protein Bar i två smaker: hallon/yoghurt och choklad.  

Jag kan säga helt ärligt att jag inte är nåt större fan av proteinbars. Oftast innehåller de mer kolhydrater än protein, gärna en uppsjö sötningsmedel och andra konstigheter, de smakar lite mysko och så är de gärna lite kletiga i konsistensen och fastnar i munnen. Men nu hade jag ju lovat att testa så de serverades som "efterrätt" i går kväll efter NMT-pass, middag och dusch.

De liknar alla andra proteinbars - no-nonsense produktemballage och släta snygga bars med överdrag. Chokladvarianten ser hyfsat chokladig ut och hallon/yoghurt är knallrosa - fast färgen är rödbetsfärg och det tycker jag är positivt. En bar innehåller 20 g protein och 13 g kolhydrater, en bra sammansättning i kategorin efter-tränings-mellis. Innehållsdeklarationen är föredömligt kort och baren är sötad med maltitol, glukossirap och fruktossirap. Ingen aspartam och ingen sukralos, bra!

Och helt ärligt - de här barsen är inte alls så hemska. Visst, de har den där helt speciella doften av proteinbar som jag rynkar på näsan av, och jag skulle inte vilja äta dem som godis, men som mellanmål i farten var de helt okej. Hallon/yoghurt smakar faktiskt hallon, lite som skumgodis, och chokladbaren smakar choklad Plus i kanten för att de inte är så hiskeligt söta som andra bars ofta är, och så har man lyckats med konsistensen också. Jag klämde en proteinbar från Maxim häromdagen och den fastnade i gommen och hade en lätt besk bismak (sötningsmedel?). Core Protein Bar är luftigare i konsistensen och blir inte kletig på samma sätt. Och så är smaken helt okej. På en skala från 1-5 ger jag 4 persiljekvistar!

Det är kampanjerbjudande, 3 för 2, fram till 22 mars, så skynda fynda! Jag har nosat upp att de ska komma i en lakritssmak så småningom och det ser jag fram emot.


Inga kommentarer: