lördag 2 mars 2013

NMT - backar, parövningar och en sjujäkla massa intervaller!

Ida hade dagens pass och det blev minsann lite spyfys av det. Det var minst sagt snorhalt ute i St Hans backar men Ida hade påpassligt rekat innan och hittat lite bra ställen där det gick att träna utan att halka runt hej vilt.

Uppvärmning med gång och lätt jogg. Jogg på stället varvat med armhävningar, situps, ligga ner på rygg och stå upp igen, höga knän på stället m.m. Lite brottningsövningar och en massa hopp över bäcken "på vägen".

Sen kom vi fram till den härliga tvåvåningsbacken där vi körde ett antal övningar - först styrkeövning i par, sen "idioten" i backen (upp halva, ner, upp hela, ner), och sen nån mellanövning medan vi väntade in resten av deltagarna. Första omgången körde vi armhävningar där vi "vandrade" på händer och fötter över kompisen som gjorde rygglyft under tiden. När båda hade gjort övningen var det dags att springa, och väl nere fick vi köra alligatorgång upp i backen. Vi fortsatte med benpress med kompis, gemensamma situps, axelpress, "finnen", burpees där vi hoppade i sidled över kompis och emellan körde vi benböj med puls, mera alligatorgång och den där varianten där man sitter i jägarvila och går ner på knä och upp igen med rumpan i samma höjd.

Efter det sprang vi intervaller - 30, 40, 50, 60 sekunder med halva tiden vila emellan. Vi fick välja själva om vi ville köra backe eller på flacken. Mera styrka sen - tricepsdips på kompisens knä medan hen gjorde situps, smala armhävningar och förmodligen något mera som jag har glömt.

Mera backe blev det. Björngång upp halva, jogg ner, 20 situps. Alligatorgång upp halva, jogg ner, 20 knäböj. Ålning upp, jogg ner, 20 armhävningar. Intervaller igen, 60, 50, 40, 30 sekunder med halva tiden vila emellan som innan. Jag körde mera backe av nån outgrundlig anledning. Slutligen fick vi jogga hem, hoppa över lite bäckar på vägen, köra jägarmarsch med slalom i ledet och göra armhävningar. 35 upphopp, sen hämtade vi grejer i bilen och gick och duschade för att att ta en gemensam lördagsbrunch. Välförtjänt var den!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att du kunde reda ut det; efter all mat hade jag glömt en massa. Tack för trevlig brunch idag!

Christina