onsdag 20 mars 2013

NMT - back in business!

Oh yes, jag är back in business. Och det var ett härligt, härligt NMT-pass i dag. Det hade snöat i natt och fortsatte snöa under dagen men när jag drog från jobbet under eftermiddagen töade det lite lätt och var allmänt kladdigt före. Men lagom tills vi skulle jogga ner till Bulltofta hade det börjat frysa på och var snorhalt på cykelvägarna... jag hoppas de saltas lite under natten för annars blir det högst o-mysigt i morgon bitti!

Vi var bara fyra modiga som vågade träna i nysnön i dag. Det var helt fantastiskt roligt! Ida och NMT-hunden Bisse mötte upp på parkeringen, vi låste in alla grejer i bilen och drog ut i snön. Eftersom motionsgården har varit stängd för ombyggnad hade det inte varit mycket folk ute och inte var det fullt med joggare och skidåkare i spåren som det annars brukar vara på kvällstid. Och nysnö tenderar att göra oss lite extra flamsiga :-)

Till att börja med skulle vi springa exakt i Idas spår. Hon spårade upp en cirkel i snön och sedan raka linjer tvärs över till "åttondelar". Nu skulle vi leka kull men fick endast röra oss på de spårade linjerna. Blev man tagen skulle man springa baklänges i spåren tills man blev tagen igen, och lyckades man krocka med nån annan (svårt när man bara är 5) skulle man göra 5 burpees. Det var extremt roligt och svängarna blev ju lagom skarpa så att man sladdade lite då och då!

Nu var det ett Ida-pass och det betyder oftast mycket löpning, så även i dag. Vi körde cirkelfys på cricketplan med upplägg som en stjärna så att man alltid skulle in till mitten mellan varje station. Första stationen var tricepsdips på bänk, andra var armhävningar på bänk eller på marken, tredje var ålning varvat med jogging, fjärde var situps och sista stationen baklängesjogg ut och vanlig jogg tillbaka till mitten. Första varvet körde vi 30 reps vilket för ålning/jogging innebar 30 dubbeltag ålning, 30 löpsteg, etc. Andra varvet 20 reps, tredje varvet 10 reps på varje station. Mellan varven fick vi köra jägarvila, planka och lite parövningar.

Sen var det dags att träna lite backe. Inget Ida-pass utan backar :-) Först en parövning, sen ålning upp i backen en bit, löpning upp till toppen och ner igen. Första varvet kombon situps/tricepsdips, vars 20 reps av varje, sen ålning och löpning. Andra varvet fick vi köra den här fantastiska övningen för baksida lår där man "drar" sig upp mot kompisen som håller i fötterna. Skönt att köra den i snö förutom att man får snö överallt - men det var bra glid! Tredje varvet gjorde vi växelvis hoppa över och krypa under kompis innan vi ålade och sprang.

Tillbaka till cirkeln och så körde vi ett varv till av cirkelfysen med 10 reps. Sen var det dags att jogga tillbaka, stretcha ordentligt och göra 20 upphopp! Och så joggade vi hem på hala vägar - eller faktiskt var det en sån där dag då vi undvek asfalten och försökte springa i snön så mycket det bara gick. Nysnö ÄR härligt - även i mars :-) Träningsväskan är packad och i morgon ska jag köra överkroppspass. Tjohoo!

Inga kommentarer: