tisdag 29 oktober 2013

Maratontankar...

Stressigt på jobbet i dag, mycket konstigheter. Jag har inte tid med det just nu, jag ska springa maraton ju!

I dag skulle jag egentligen ha sprungit en runda eller hängt med Team Nordic Trail i Bokskogen. Men löprundan i söndags sitter kvar i vaderna som är så stela att det inte blir bra löpsteg - så jag får springa i morgon i stället. Ingen dålig löpning nu, det kommer ändå inte göra nån större skillnad om jag springer 15 eller 20 km denna vecka.

I stället kollar jag karta och höjdprofil. Funderar på mat och uppladdning och logistik. Kollar vädret, funderar på kläder. Reflexjackan eller blir den för varm? Reflexväst i stället? Ryggsäck eller inte ryggsäck? Ligger vätskekontrollerna med lagom korta intervaller eller behöver jag egen skaffning? Ska jag ha med mig gel för säkerhets skull eller är det bättre med en liten godispåse? Saltfiskar... världsklass när man springer långt... och dessutom gott. Salta mandlar funkade bra i somras på 12RUN.

Hmm... mycket att fundera på. 2013 går definitivt till historien som "året då jag gjorde flest saker för första gången"! St Hans Extreme, Ultrastafett, Tough Viking, Midnattsloppet - så jag borde vara van. Jag kan inte ha koll på allt, men jag kan se till att vara förberedd. Gott om vätska och gott om mat de sista dagarna nu, inget slarv med kosttillskotten, lite extra omsorg om kroppen, sen går det nog bra. Har jag tur hittar jag några erfarna löpare att ha sällskap med på lördag. Det är bara att springa - faktiskt :-)

Inga kommentarer: