lördag 19 oktober 2013

NMT - specialpass på Revinge

I dag var det dags för "NMT goes P7". Daniel hade utlovat en tvåtimmars lördagsspecial på temat LERA och eventuellt nåt inslag av stridshinderbana. Det visade sig dock att vi inte hade fått tillstånd att vara på stridshinderbanan så vi fick roa oss på annat håll men det gick galant det med.

Det var 14 krigare som hade hittat till parkeringsplatsen vid Lottagården (det var inte helt lätt, som vanligt när man rör sig på militärt område!) och 13 minuter inne i passet dök det plötsligt upp tre till som hade varit ute och snurrat lite. Bra där! Vi började med en kort uppvärmningsjogg och sen en övning där vi sprang upp till en kulle, gjorde 5 armhävningar, sprang ner och gjorde 5 knäböj, upp igen och gjorde 4 armhävningar... etc ner till en repetition.

Sen fick vi ställa oss på två kolonner i längdordning och ta armkrok med kamraten. Uppgiften var nu att ta oss fram genom terrängen utan att släppa. Det komplicerades ytterligare av att Daniel hojtade om armhävningar, situps, rygglyft och knäböj som också skulle göras utan att släppa. Armhävningarna var lite luriga kan man säga :-) Men satte man bara axlarna nära varandra gick det faktiskt över förväntan.

Vi fortsatte jobba två och två framme vid ett litet träsk med en stock tvärsöver. Nu skulle vi turas om att göra armhävningar och att springa under stocken fram till ryggsäcken, tillbaka och över stocken. Det luriga var att på andra sidan var det ordentligt träskigt och vi var nog flera som lyckades bli av med en sko! Vi bytte styrkeövningar efter några varv och fick köra knäböj och burpees också.

Nu blir jag lite osäker men jag tror nästa uppgift var det som Daniel kallade "att springa en kilometer fort". Det gjorde vi också två och två med växelvis framryckning. Förste man sprang i 5 sekunder, stannade, sen sprang tvåan och när man passerade ettan började man räkna 5 sekunder. Det blev alltså att man sprang i ca 10 sekunder växelvis. Påminner lite om 15/15-"fotbollsintervaller" och var faktiskt ganska kul! Vi avslutade den övningen framme vid utegymmet där det var dags för cirkelfys i teamuppställning.

Vi teamade 3 eller 4 tillsammans och körde 5 övningar, 2 minuter på varje, och det gällde att få ihop så många repetitioner som möjligt. På de flesta stationer skulle en vila hela tiden så man fick turas om att jobba. Vi körde chins/pullups (med eller utan kompis som assist), lateral jump burpees över litet hinder, välta traktordäck (hela teamet hjälptes åt), axelpressar och över/under ett hinder som var typ 110-120 cm. Jag teamade med Joakim och F och vi fick ihop 53 pullups, 48 burpees, 16 däckvält, 96 axelpressar och ett numera bortglömt antal över/under :-) Det blev lite kaos mitt i eftersom P stukade foten i över/under och fick tas om hand också.

Efter vätskepaus skulle vi ta oss vidare och nu hade vi ju en skadad kamrat som skulle med. Ja, hon fick åka kungastol mellan 4 kompisar bort till stridshinderbanan som vi fick kika lite på men alltså inte använda just i dag. Vidare genom terrängen och nu gick det inte att vara 4 utan vi var två stycken som turades om att bära P på ryggen och så fick den andra ha ryggsäcken. Övriga kombattanter ålade sig fram bitvis men att åla med en skadad på ryggen kändes lite väl kreativt!

Efter lite terrängforcering fick vi lov att parkera P med foten i högläge medan vi skulle "ut på en liten joggingrunda". Ja just det, haha. Först jogg längs spåret, sen in i terrängen. Sen jobbade vi två och två och sprang återigen växelvis men den här gången skulle vi försöka ta skydd bakom lämplig stubbe eller i en grop också. Roligt :-) Efter att den övningen avslutades kom vi till ett rör. Som "de som ville" fick krypa igenom, det var väl ungefär 1/3 fullt med vatten och lera. Relativt smalt och lite klaustrofobiskt. Vi har ju alltid några galningar i gänget så nån började och alla hakade på och rätt vad det var så var det bara jag som inte hade tagit mig igenom. Jag var egentligen på väg men så började jag tänka och så blev jag lite skraj. Fast Daniel sa att om jag gjorde det så skulle han också göra det och det fanns ju ingen väg tillbaka om instruktören också skulle bli lerig. Just do it. Och det var egentligen inte så hemskt men jag tror att jag glömde att andas därinne för jag var lite pipig när jag kom ut! Men då var det gjort och nästa gång känns det inte lika jobbigt.

Sen sprang vi tillbaka och kramade om P så hon också blev lerig :-) Visst är vi snälla och omtänksamma? Hon fick skjuts på en (lerig) rygg den sista biten tillbaka till bilarna och så blev det "ombyte i fält" för alla träsktroll. Man luktade ju inte hallon direkt.... På hemvägen stack vi inom Skryllegården och åt god varm gulaschsoppa som passade alldeles perfekt. Leriga kläder och skor är förpassade till balkongen och det är nog dags att förflytta sig in i en varm dusch snart.

Inga kommentarer: