fredag 27 februari 2015

Benpass. Världens vidrigaste fredagsfys!

Jag ångestade redan i början av veckan över det här benpasset som jag visste att jag hade på programmet i dag. För att det är väldigt, väldigt jobbigt och för att det efter 2 veckors sjukdomsvila är ännu lite vidrigare!

Joakim hade en dejt med PT-Martin och då var det ju enkelt för mig att bara hänga med. Fast jag gör nog inte om det - det var betydligt mer folk på gymmet än vad jag uppskattar. Framför allt när de snor mina grejer hela tiden också ;-)

Racket upptaget men jag skulle ju "bara" köra frontsquats och där kör jag inte tyngre vikter än att jag kan frivända upp dem så då fick jag träna lite på frivändningar. Sen var det dags för den där sidoliggande benpressen men benpressen var upptagen och det finns inte ens en inne i tjejgymmet på Värnhem. Hrmf. Då fick jag väl marklyfta i stället och det blev åttor på 60 kg - blev inte tyngre i dag för man får inte använda vanligt magnesium och jag har inte skaffat en flytande o-kladdig variant än. Men jag ska....

Jag kan bara meddela att det finns en orsak till att man kör sidoliggande benpress före marklyft och att programmet inte är tvärtom. För de där benpressarna var riktigt jobbiga direkt efter marklyften! Enbensmarklyft efter det var åtminstone hanterbart. Obehagligt, men hanterbart. 

Sen blev det vidrigt igen med högreps av explosiva höftlyft. Fanns inte en bänk att få tag på med alla discogymmare så jag tog en bosu i stället och 20 kg stång OCH en kudde. Krampen i rumpan, alltså... Återigen har alla balansplattor försvunnit (ny F24S-policy, eller?) så de avslutande utfallen blev då också med bosu i stället för balansplatta. Smärtsamt. Vingligare och lite större höjdskillnad mellan fötterna.

Jag försökte stretcha men det var inte mycket med det alltså. Släpade mig på skakiga ben till omklädningsrummet, ner med protein, på med överdragskläder, ut och ta på sig skorna. Martin skrattade gott åt mig .... med all rätt. Det såg förmodligen roligt ut. Vi gick bort till Samurai Sushi och hämtade beställningen jag la innan passet och sen var det hem och landa i soffan med Ninja Warrior, sushi och nåt kallt i glaset. Jag hade tidigare i veckan tankar på att hänga med på NMT-passet i morgon men eftersom jag knappt kan ta mig upp och ner i trapporna så kanske jag struntar i det ;-)


Inga kommentarer: